Fem pointer fra Satya Nadellas Ignite 2021 keynote: Sådan vil clouden udvikle sig i det kommende årti

Microsoft Ignite 2021: Få Microsoft-topchef Satya Nadelles fem bud på de dominerende megatrends indenfor cloud og teknologi.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Få indblik i Microsoft chefen visioner for det kommende cloud-årti
  • Se, hvilke fem megatrends han har identificeret
771
4 min
Microsoft Ignite 2021: Det blev til en ren virtuel udgave af en af Microsoft mest traditionsrige it-messer, som 2. marts blev skudt i gang af Microsoft CEO, Satya Nadella.

I sin indledende keynote til Ignite 2021 blev et udfordrende 2020 springbrættet for direktøren, hvorfra han vil specificere sine visioner for selskabets fremtid.

”2020 har bragt den mest signifikante skift i vore samfund og økonomi, vi har oplevet i nyere tid – og her har clouden en nøglefunktion, når det gælder ikke bare tilpasning, men også innovation.”

Clouden er ifølge ham nøglestenen i den anden digitaliseringsbølge, der skyller ind over samtlige industrier og i den genopbygning, som verden står over for ovenpå corona-pandemien.

Satya Nadella benyttede lejligheden til at minde om, at han for mere end 10 år siden insisterede på, at Microsoft er gået ’all in’ på skyen – og nu giver deler han sine tanker om, hvordan clouden og teknologien vil udvikle sig over det kommende årti.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Sådan slipper danske it-selskaber afsted med at betale nul kroner i skat: "Der er klare tegn på, at spekulation i selskabsskat er udbredt"
En lang række it-selskaber på dansk jord betalte nul kroner i selskabsskat i løbet af 2019. Der findes flere årsager til - både mere eller mindre hæderlige - at selskaberne ikke poster penge i fælleskassen, lyder det fra global skatteekspert. Flere grunde er helt reelle mens andre er mere spekulative.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.