IBM sætter flere navne på topledelsen for sit nye selskab 'NewCo'

Der er blevet sat navne på flere af de aboslutte topposter i IBM's nye driftsselskab, NewCo. Ind til videre fisker IBM inden for egne rækker.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
IBM er i fuld gang med den historiske opsplitning af milliardselskabet, som betyder, at IBM skiller hele sin infrastruktur- og driftsforretning ud i et selvstændigt selskab.

Indtil videre omtales den nye virksomhed alene som NewCo, men allerede nu er IBM begyndt at sætte den topledelse, der skal stå i spidsen for den store satsning.

Tre af de absolutte topstillinger er allerede blevet besat, som er blevet fundet fra interne rækker.

Som CEO for det nye selskab er valget faldet på IBM's tidligere CFO Martin Schroeter, hvilket blev annonceret i begyndelsen af januar.

Læs mere om det her: IBM klar med første topchef for nyt kæmpeselskab efter opsplitning: Her er den nye CEO for ‘NewCo’

IBM-veteran bliver group president
IBM har nu sat navne på to yderligere topstillinger i form af group president og marketingdirektør.

Elly Keinan, der tidligere i sin karriere har været direktør for henholdsvis IBM i USA, Latinamerika og Japan, er ansat som group president.

IBM har samtidig udnævnt Maria Bartolome Winans, der har været hos IBM i 25 år, til marketingsdirektør for det nye selskab.

"Disse ledere bringer stor global ekspertise, når vi bygger en målrettet kultur til vores nye selskab. Elly og Maria har dybt kendskab til branchen, og de deler vores urokkelige engagement over for vores talentfulde medarbejdere og vores kunders succes. Jeg ved, at de vil spille en central rolle i det lederteam, vi bygger for at levere fremragende værdi til kunder og aktionærer," udtaler NewCo's nye CEO Martin Schroeter i en meddelelse fra IBM.

I meddelelsen lyder det, at IBM vil sætte navn på det nye selskab i løbet af de næste par måneder, mens selve opsplitningen vil ske i slutningen af 2021.

Her er hvad vi ved om det nye selskab
Som Computerworld tidligere har kunnet fortælle, har IBM i Danmark registreret selskabet under navnet IBM Ocean Danmark.

Læs mere: IBM registrerer nyt navn i det skjulte: Her er det mulige navn på nyt kæmpe-selskab efter kommende opsplitning af IBM

Men i et interview med Computerworld har IBM's danske direktør Henrik Bodskov understreget, at det er en foreløbig arbejdstitel.

I Danmark vil opslitningen føre til, at omkring 700 ansatte vil blive placeret i hvert selskab.

Læs mere om det her: IBM Danmark splitter forretningen i to: Sådan kommer fordelingen til at se ud - se direktør Henrik Bodskovs plan

Driftsselskabet NewCo bliver det største af sin slags i verden med en årlig omsætning på omkring 19 milliarder dollar.

Selskabet vil fra starten have 4.600 kunder, være tilstede i 115 lande og have 90.000 ansatte, hvilket svarer til omkring 20-25 procent af IBM's samlede medarbejderskare.

NewCo vil blive det mindste af de to selskaber på verdensplan. Men i Danmark vil driftsselskabet stadig være stort, forklarer Henrik Bodskov.

Læs også: Hammeren er faldet efter flere måneders forberedelse: IBM Danmark har nu sat stort antal medarbejdere på porten


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere

0 Premium-indhold

Den danske it-branche satte rekord i 2020: Omsatte for næsten 250 milliarder kroner

0 Premium-indhold

De danske frekvenser fordelt: Så mange hundrede millioner kroner betaler TDC, 3 og Telia/Telenor hver for adgang til de danske 5G-frekvensbånd

0 Premium-indhold

EU-Kommissionen klar med nye regler for brug af kunstig intelligens: Her er alle detaljerne

0 Premium-indhold

Den aarhusianske it-forhandler Ed henter ny CEO fra Canon: Stifter Philip Davidsen træder tilbage og bliver 'direktør for visioner'


Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.