Artikel top billede

USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele

Huawei begynder nu at mærke konsekvenserne af den blacklisting af kinesiske tech-virksomheder, som den forrige USA-præsident, Donald Trump, har startet - og som hans efterfølger, Joe Biden, nu ser ud til at gøre endeligt.

Tele-leverandøren Huawei mistede sidste år terrænet til vestlige rivaler på markeder for mobiludstyr uden for Kina.

Det er ifølge The Wall Street Journal et signal om, at den amerikanske kampagne for at bremse den kinesiske producent begynder at få indflydelse.

Huaweis andel af omsætningen fra salg af trådløst udstyr rundt om i verden - undtagen i Kina - faldt ifølge analyseselskabet Dell'Oro Group med 2 procentpoint og kom ind på cirka 20 procent af markedsandelen i 2020.

Huawei forblev på tredjepladsen bag konkurrenterne Ericsson og Nokia, som begge tog markedsandele sidste år.

Læs også: Joe Biden gennemfører Trump-lovgivning mod Kina: Vil begrænse kinesiske it-virksomheder

Ericsson hævede sin tidligere markedsandel med omkring 35 procent, mens Nokia fik cirka 25 procent.

Huawei mistede i slutningen af ​​sidste år sin position som verdens største smartphone-producent og faldt til 5. pladsen.

Trump-lovforslag bliver virkelighed under Biden

Det er få politiske emner, som den tidligere amerikanske præsident Donald Trump og hans efterfølger, demokraternes Joe Biden kunne blive enige om under valget.

Men én ting, som Trump under sin præsidentperiode satte i søen, skal blive virksliged under Joe Biden. Og det er en lov, der giver USA mulighed for at udelukke kinesiske tech-virksomheder, der udgør en trussel mod landet.

Men allerede sidste år beskyldte Huawei Trumps blacklisting af virksomheden for at være skyld i et tab på 12 milliarder dollar - 74 milliarder kroner.

Forslaget er endnu ikke gennemført. Det er i øjeblikket i høring og er det indtil 22. marts.

"Stærkere end nogensinde"

En Huawei-talskvinde henviste til en intern tale tidligere på året af Ren Zhengfei, virksomhedens grundlægger, hvor han fortalte medarbejderne, at selskabets bånd til kunderne var "stærkere end nogensinde”.

I samme tale sagde Ren, at Huaweis omsætning og fortjeneste steg sidste år på trods af sine udfordringer.

Men han sagde, at der var behov for at trække sig tilbage fra nogle markeder:

”Vi må turde at opgive nogle lande, nogle kunder, nogle produkter og nogle scenarier,” sagde han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere