Artikel top billede

USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele

Huawei begynder nu at mærke konsekvenserne af den blacklisting af kinesiske tech-virksomheder, som den forrige USA-præsident, Donald Trump, har startet - og som hans efterfølger, Joe Biden, nu ser ud til at gøre endeligt.

Tele-leverandøren Huawei mistede sidste år terrænet til vestlige rivaler på markeder for mobiludstyr uden for Kina.

Det er ifølge The Wall Street Journal et signal om, at den amerikanske kampagne for at bremse den kinesiske producent begynder at få indflydelse.

Huaweis andel af omsætningen fra salg af trådløst udstyr rundt om i verden - undtagen i Kina - faldt ifølge analyseselskabet Dell'Oro Group med 2 procentpoint og kom ind på cirka 20 procent af markedsandelen i 2020.

Huawei forblev på tredjepladsen bag konkurrenterne Ericsson og Nokia, som begge tog markedsandele sidste år.

Læs også: Joe Biden gennemfører Trump-lovgivning mod Kina: Vil begrænse kinesiske it-virksomheder

Ericsson hævede sin tidligere markedsandel med omkring 35 procent, mens Nokia fik cirka 25 procent.

Huawei mistede i slutningen af ​​sidste år sin position som verdens største smartphone-producent og faldt til 5. pladsen.

Trump-lovforslag bliver virkelighed under Biden

Det er få politiske emner, som den tidligere amerikanske præsident Donald Trump og hans efterfølger, demokraternes Joe Biden kunne blive enige om under valget.

Men én ting, som Trump under sin præsidentperiode satte i søen, skal blive virksliged under Joe Biden. Og det er en lov, der giver USA mulighed for at udelukke kinesiske tech-virksomheder, der udgør en trussel mod landet.

Men allerede sidste år beskyldte Huawei Trumps blacklisting af virksomheden for at være skyld i et tab på 12 milliarder dollar - 74 milliarder kroner.

Forslaget er endnu ikke gennemført. Det er i øjeblikket i høring og er det indtil 22. marts.

"Stærkere end nogensinde"

En Huawei-talskvinde henviste til en intern tale tidligere på året af Ren Zhengfei, virksomhedens grundlægger, hvor han fortalte medarbejderne, at selskabets bånd til kunderne var "stærkere end nogensinde”.

I samme tale sagde Ren, at Huaweis omsætning og fortjeneste steg sidste år på trods af sine udfordringer.

Men han sagde, at der var behov for at trække sig tilbage fra nogle markeder:

”Vi må turde at opgive nogle lande, nogle kunder, nogle produkter og nogle scenarier,” sagde han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere