USA's pres på tele-gigant viser sin effekt: Huawei taber markedsandele

Huawei begynder nu at mærke konsekvenserne af den blacklisting af kinesiske tech-virksomheder, som den forrige USA-præsident, Donald Trump, har startet - og som hans efterfølger, Joe Biden, nu ser ud til at gøre endeligt.

Tele-leverandøren Huawei mistede sidste år terrænet til vestlige rivaler på markeder for mobiludstyr uden for Kina.

Det er ifølge The Wall Street Journal et signal om, at den amerikanske kampagne for at bremse den kinesiske producent begynder at få indflydelse.

Huaweis andel af omsætningen fra salg af trådløst udstyr rundt om i verden - undtagen i Kina - faldt ifølge analyseselskabet Dell'Oro Group med 2 procentpoint og kom ind på cirka 20 procent af markedsandelen i 2020.

Huawei forblev på tredjepladsen bag konkurrenterne Ericsson og Nokia, som begge tog markedsandele sidste år.

Læs også: Joe Biden gennemfører Trump-lovgivning mod Kina: Vil begrænse kinesiske it-virksomheder

Ericsson hævede sin tidligere markedsandel med omkring 35 procent, mens Nokia fik cirka 25 procent.

Huawei mistede i slutningen af ​​sidste år sin position som verdens største smartphone-producent og faldt til 5. pladsen.

Trump-lovforslag bliver virkelighed under Biden
Det er få politiske emner, som den tidligere amerikanske præsident Donald Trump og hans efterfølger, demokraternes Joe Biden kunne blive enige om under valget.

Men én ting, som Trump under sin præsidentperiode satte i søen, skal blive virksliged under Joe Biden. Og det er en lov, der giver USA mulighed for at udelukke kinesiske tech-virksomheder, der udgør en trussel mod landet.

Men allerede sidste år beskyldte Huawei Trumps blacklisting af virksomheden for at være skyld i et tab på 12 milliarder dollar - 74 milliarder kroner.

Forslaget er endnu ikke gennemført. Det er i øjeblikket i høring og er det indtil 22. marts.

"Stærkere end nogensinde"
En Huawei-talskvinde henviste til en intern tale tidligere på året af Ren Zhengfei, virksomhedens grundlægger, hvor han fortalte medarbejderne, at selskabets bånd til kunderne var "stærkere end nogensinde”.

I samme tale sagde Ren, at Huaweis omsætning og fortjeneste steg sidste år på trods af sine udfordringer.

Men han sagde, at der var behov for at trække sig tilbage fra nogle markeder:

”Vi må turde at opgive nogle lande, nogle kunder, nogle produkter og nogle scenarier,” sagde han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.