Unge kvinder har fået øjnene op for it-branchen, men kønsfordelingen er stadig skæv

Ny undersøgelse viser, at it-branchen trækker i de unge kvinder mellem 18 og 34 år. Men der er flere barriere, der stadig holder kvinderne fra at vælge en karriere inden for it.

It-branchen er attraktiv – også for kvinder. Det slår en undersøgelse som Voxmeter har lavet for Atea fast.

Men en række barrierer er medvirkende til, at mange vælger andre karriereveje.

I undersøgelsen har Voxmeter spurgte 1.004 kvinder, om de finder et job i it-branchen attraktivt i forhold til andre brancher.

45,2 procent af de 18-34-årige kvinder svarer, at de er meget enige eller enige.

38 procent svarer at de hverken er enige eller uenige. Og kun 8,1 procent er uenige eller meget uenige i, at it-branchen er attraktiv i forhold til andre brancher.

Der er generel enighed om, at it og tech er vigtigt for Danmark. 95,3 procent af de adspurgte yngre kvinder er således enige eller meget enige i, at it og teknologi er vigtigt for det danske samfund.

De unge er mere tech-positive end de ældre generationer
I det hele taget ser de yngre kvinder mere positivt på job i it-branchen end kvinderne mellem 35-65 år.

Denne forståelse glæder HR-direktør i Atea Annette Otto.

”Det viser mig, at vi er i gang med at rykke ved fordommene, hvilket er afgørende for at skabe en positiv udvikling. Vi har dog fortsat en stor og vedvarende opgave i at tiltrække og fastholde kvinder som et vigtigt element i at sikre en sund og nødvendig diversitet i branchen,” siger hun.

Lønnen tiltrækker men det stillesiddende arbejde afskrækker
Spørger man kvinderne til, hvad de ser som attraktivt ved it-branchen, fremhæver kvinder mellem 18-34 år lønnen (58,3 %), udviklingsmulighederne (54 %), it's vigtighed for samfundet (53,2 %) og teknologiudviklingen (50,6 %) som de primære parametre.

Kigger man til gengæld på, hvad de yngre kvinder ser som uattraktivt ved en karriere i it-branchen udtrykker de adspurgte stillesiddende arbejde (58,8 %), at arbejdet er svært/teknisk (28,2 %), og at der er få kvinder (27,6 %).

At mere end hver fjerde kvinde fremhæver kønsbalancen som noget, der medvirker til at gøre branchen mindre attraktiv, understreger, at der fortsat er en reel udfordring, som kræver et betydeligt fokus, mener Annette Otto.

Flere kvinder i it
I arbejdet med at gøre it-branchen mere attraktiv for kvinder, peger Anette Otto på kvindlige rollemodeller som et aktivt værktøj.

”Vi kommer også til i Atea at gøre mere for at aktivere vores kvindelige medarbejdere,” lover hun.

Undersøgelsen er gennemført af Voxmeter i perioden 15-28. februar 2021, og der er indsamlet data fra 1.004 kvinder i alderen 18-65 år.Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.