Microsoft hacket i stor skala to gange på få måneder: Er det efterhånden sikkert at bruge Microsoft-løsninger?

Microsoft har været involveret i flere hackerangreb over en kort periode. Hvad betyder det for virksomheden - og for brugerne af løsninger fra Microsoft? Vi spørger sikkerhedseksperten Leif Jensen, landechef i Eset.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Se hvordan sikkerhedsekspert Leif Jensen ser på den række af hacks, der har ramt Microsoft den seneste tid.
737
3:45 min
I et verdensomspændende hack i slutningen af sidste år, fik it-kriminelle adgang til Microsofts inderste kildekode. Denne vej ind var banet via en leverandør, SolarWinds, der havde fungeret som springbræt for de kriminelle til tusindvis af virksomheder.

Og kun få måneder inde i 2021 ser Microsoft nu for anden gang på kort tid sig selv med fødderne plantet i et hackerangreb. Denne gang er tech-giganten selv springbrættet, der sender hackere afsted mod selskabets brugere.

Hvordan kan det lade sig gøre for anden gang på kort tid, at hackergrupper i stor stil kan udnytte en af verdens største teknologivirksomheder?

Ifølge sikkerhedsekspert hos sikkerhedsvirksomheden ESET, Leif Jensen, er det resultatet af en udvikling.


Premium
Test: Beosound Level er et retro-vidunder, der tør tænke nyt og gammelt
Test: Det er både nye tanker og klassiske dyder, der forenes i den nyeste kreation fra Struer. Resultatet er overbevisende og dyrt.
Computerworld
Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software
En tragisk dødsulykke i USA i weekenden har sat forøget fokus på Teslas eksisterende semiautomatiske system og det kommende fuldautomatiske, der skal gøre bilerne helt selvkørende.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.