Artikel top billede

Microsofts næste Surface Laptop bliver ikke så hurtig som håbet

Microsoft næste Surface-enhed får sandsynligvis ikke adgang til AMD's nyeste CPU'er.

Når Microsoft offentliggør fjerde generation af sin Surface Laptop, bliver maskinerne næppe så hurtige som håbet.

Siden tredje generation udkom med både Intel og AMD processorer ombord, lå det i kortene, at Microsoft vil benytte sig af en ny generation af særligt AMD’s cpu’er, heriblandt den lovende Ryzen 5000 kollektion.

Til trods for forlydender om, at Ryzen 5000U processorer var på tapetet, bliver det i stedet en skræddersyet 'Surface Edition' variant af den ældre Ryzen 4000U serie, software-giganten vil diske op med, erfarer tyske Winfuture.

Ifølge netmediets kilder bliver det blandt andre en AMD Ryzen 5 4680U, der skal drive de nye maskiner frem. Disse vil blive parret med op til 16 gigabyte ram og 512 gigabyte lager.

Vælges Intel-CPU’er i stedet, vil der kunne vælge mellem en Core i5-1145G7 eller en dyrere Core i7-1185G7, med mulighed for op til 32 gigabyte ram og en hel terabytes ssd-lager.

Surface Laptop 4 vil fortsat tilbydes med to skærmstørrelser på enten 13,5 og 15 tommer. Begge modeller får ifølge mediet et relativt lille batteri på blot 49 Wh.

Microsofts næste laptop-generation forventes at debutere i april måned, mens afløseren til Surface Pro og Surface Book serien først forventes senere på året.

Læs også: Microsoft slipper ny Surface Pro tablet løs – men det bliver kun i begrænset omfang
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere