Artikel top billede

(Foto: © EU 2016 / Lieven Creemers)

Her er Vestagers dristige 2030-plan: EU vil være først med kvantecomputere og fremstille 20 procents af klodens chips

Den europæiske union vil tage teten i udvikling af chip-teknologi og kvantecomputere.

Når det gælder chip-produktion halser det europæiske kontinent langt efter det amerikanske og asiatiske – men det vil EU lave om på.

Inden udgangen af 2030 skal EU være langt mere selvstændige, når det gælder chip-produktion, mens klodens allerførste fungerende kvantecomputer skal bygges på europæisk jord inden udgangen af 2025.

Det fremgår af den teknologiske køreplan kaldet ’2030 Digital Compass’, som EU-kommissionen vil præsentere denne uge med næstformand Margrethe Vestager og industri-kommissær Thierry Breton i spidsen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vores ambitionsniveau er at, vi inden udgangen af 2025 vil have den første kvanteaccelererede computer kørende, hvilket vil brolægge vejen for at Europa bliver i spydspidsen for kvanteudregninger i 2030,” lyder det blandt andet i dokumentet.

En tredje målsætning i planen er at have 10.000 klimaneutrale faciliteter kørende i EU, mens samtlige husstande i EU skal have adgang til gigabit-forbindelser mens alle unionens befolkede områder skal have 5G-dækning.

Læs også: Datacenterindustriens 2021-nytårsforsætter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere