Artikel top billede

(Foto: © EU 2016 / Lieven Creemers)

Her er Vestagers dristige 2030-plan: EU vil være først med kvantecomputere og fremstille 20 procents af klodens chips

Den europæiske union vil tage teten i udvikling af chip-teknologi og kvantecomputere.

Når det gælder chip-produktion halser det europæiske kontinent langt efter det amerikanske og asiatiske – men det vil EU lave om på.

Inden udgangen af 2030 skal EU være langt mere selvstændige, når det gælder chip-produktion, mens klodens allerførste fungerende kvantecomputer skal bygges på europæisk jord inden udgangen af 2025.

Det fremgår af den teknologiske køreplan kaldet ’2030 Digital Compass’, som EU-kommissionen vil præsentere denne uge med næstformand Margrethe Vestager og industri-kommissær Thierry Breton i spidsen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

”Vores ambitionsniveau er at, vi inden udgangen af 2025 vil have den første kvanteaccelererede computer kørende, hvilket vil brolægge vejen for at Europa bliver i spydspidsen for kvanteudregninger i 2030,” lyder det blandt andet i dokumentet.

En tredje målsætning i planen er at have 10.000 klimaneutrale faciliteter kørende i EU, mens samtlige husstande i EU skal have adgang til gigabit-forbindelser mens alle unionens befolkede områder skal have 5G-dækning.

Læs også: Datacenterindustriens 2021-nytårsforsætter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere