Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Datacenterindustriens 2021-nytårsforsætter

Klumme: Det ser ud til, at i det mindste nogle aktører i datacenterindustrien er parat til at gå et skridt videre end at drømme om teoretiske løsninger.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter

2021 ser ud til også at have sine udfordringer, men der er også positive tegn på, at det kan være ok at tage fat på mere langsigtet planlægning for datacenterindustrien.

I januar inkluderede planlægningsprocessen for nogle at udpege et nytårsforsæt.

Vanen i sig selv går tilsyneladende tilbage til babylonisk tid. Her proklamerede borgerne deres loyalitet over for kongen, men lovede også at betale deres gæld og indfri andre forpligtelser.

De gamle babylonere havde sandsynligvis deres egne måder til at fornemme, hvad det kommende år havde at byde på, men det er rimeligt at sige, at de ikke havde adgang til de oplysninger, vi har nu.

Et eksempel: Hvis du vil være seriøs med at tabe dig i 2021, har du brug for data. Hvad er for eksempel din baseline? Hvad er dit endelige mål? Og hvor meget er sikkert at tabe om ugen?

Men data er ikke kun vigtige for personlig vægtmål, det er selvfølgelig også vigtigt for virksomhedsplanlægning. Heldigvis mangler der ikke analytikere og markedsundersøgelsesfirmaer til at hjælpe.

Hvad driver datacenterindustrien i 2021?

Tag datacenterindustrien. Større analysevirksomheder har frigivet flere rapporter om, hvad 2021 kan have med hensyn til it-udgifter, disruptive teknologier, M&A-aktiviteter og en række andre vigtige områder.

Eksemplerne inkluderer blandt andet samlede it-udgifter. It-udgifter over hele verden forventes at udgøre i alt 3,9 billioner dollar i 2021, en stigning på 6,2 procent fra 2020 ifølge den seneste prognose fra Gartner.

Og CIO'en har en svær balanceøvelse, der skal udføres i 2021 – han skal spare penge og udvide it, spår analytikergruppen.

Vækst i datacenter-kapacitet er også et område. Ejendomservicevirksomheden CBRE har udsendt globale rapporter, der forudsiger vækst i datacentre med flere lejere. For eksempel forudsiger CBRE i Europa en hidtil uset 'forsynings-tsunami' med 400 MW ny datacenterplads leveret i 2021 og det samme igen i 2022.

Hvad angår edge computing forventer IDC, at de verdensomspændende udgifter til edge computing vil nå 250 milliarder dollar i 2024.

I mellemtiden mener Forrester, at Edge-vækst rent faktisk kan omdirigere nogle it-budgetter (og fokus) væk fra skyen og barbere fem point af den offentlig cloudvækst.

Ud over at forbruge data og forskning udvikler Vertiv også sit eget sæt af årlige datacentertendenser baseret på input fra eksperter på tværs af virksomheden.

I 2021 er disse tendenser:

Datacentrets nye rolle får konsekvenser: På basisniveau er datacentre og digital infrastruktur blevet endnu mere kritisk for samfundets og virksomhedernes grundlæggende funktion. Dette vil have konsekvenser for, hvordan branchen vokser og reguleres i fremtiden.

Digitalisering på hurtig fremmarch: De livsstilsskift, som den globale pandemi medførte, etablerede i al væsentlighed en ny basislinje for digital infrastruktur. Investeringer i it-økosystemet - inklusive datacentre - er accelereret for at muliggøre mere sikre, pålidelige og effektive eksterne arbejdsfunktioner.

At bringe store datacenterfunktioner til små rum og edge: 2021 vil se et øget fokus på at bringe hyperscale og enterprise-rollen til edge-websteder. Edgeinfrastrukturer bliver mere robuste og sofistikerede og tilføjer synlighed på tværs af systemer og øger mulighederne for ekstern it-styring.

5G-samtalen drejer sig om energiforbrug og effektivitet: Da mange lande starter deres 5G-netværksudrulning i 2021, forventes samtalen at skifte til 5G-energiforbrug og metoder til forbedring af energieffektiviteten.

Bæredygtighed kommer i spidsen: 2021 vil sandsynligvis se en øget bæredygtig infrastrukturinnovation, da datacenterindustrien fortsætter med at kæmpe med det faktum, at den tegner sig for cirka en procent af det globale energiforbrug.

Vertiv afholdt også for nylig en LinkedInLive-event for at diskutere disse tendenser mere dybtgående. Et panel af globale ledere gav deres syn på, hvordan tendenser er i deres region, og hvilke ændringer de kan føre til.

I slutningen af ​​sessionen med datacentertendenser som baggrund drøftede panelet, hvad datacenterindustriens kollektive nytårsforsætter skulle være.

Det ser ud til, at i det mindste nogle aktører i datacenterindustrien er parat til at gå et skridt videre end at drømme om teoretiske løsninger. Femogtyve virksomheder og 17 organisationer blev enige om en selvregulerende plan kaldet Climate Neutral Data Center Pact for at gøre datacentre i Europa klimaneutrale inden 2030.

Som med ethvert mål eller opløsning er det dog relativt let at indstille dem. Det er evnen til at holde fast ved dem, der virkelig tæller.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.