Artikel top billede

Google vil have løst Chromebooks store levetids-problem

Google vil med producentaftaler og justeringer i arkitektur forsøge at løse Chromebook-computernes problem med levetid.

Google vil have fundet en løsning på det levetids-problem, der altid har omgærdet de små Chromebook-computere.

I modsætning til pc’er har Chromebook-computere nemlig en slags udløbs-dato, i det Chromebook-computere er browser-baserede.

Det betyder, at de skal opdateres løbende for overhovedet at kunne fungere.

Dermed rammes de på centrale funktioner, når de sendes på pension, når support-tiden udløber, og den løbende vedligeholdelse med modtagelse af opdateringer stopper.

Der er masser af eksempler på, at den manglende opdatering hurtigt fører til, at Chromebooken ikke kan anvendes til at tilgå en lang stribe af websites, som blandt andet på grund af sikkerhed kræver, at den browser, der anvendes, er opdateret.

I modsætning hertil er pc’erne, hvis software som bekendt også på et tidspunkt pensioneres. Dette betyder dog ikke, at pc’en ikke kan anvendes.

Ifølge Computerworld amerikanske nyhedsbureau vil Google nu forsøge at finde en løsning på problemet i samarbejde med de hardware-producenter, der i dag samler Chromebooks.

Google vil nemlig gerne sikre, at en Chromebook altid har en levetid på mindst otte år.

Google oplyser, at der alene i 2021 vil blive lanceret omkring 50 nye Chromebook-modeller verden over.

Produkt-direktør for ChromeOS, Alexander Kuscher, siger til vores nyhedsbureau, at Google vil sikre, at ‘de fleste’ nye Chromebooks vil blive leveret med ‘meget lang supporttid.’

Google har desuden indledt samarbejde med Chromebook-leverandørene, som sigter mod at forhindre, at de sælger ud af ældre maskiner, som snart skal sendes på pension.

“Vi samarbejder med producenterne med henblik på, at de ikke skal sælge Chromebooks, der ikke har lang supporttid,” siger han.

Ifølge ham vil Google have, at producenterne underskriver aftaler, som skal forhindre, at de sælger disse ældre maskiner, når lagrene eksempelvis skal tømmes.

“Vi forventer, at det [salg af ældre maskiner fra producenterne, red] vil blive tiltagende usandsynlig grænsende til umuligt i fremtiden,” siger han.

Desuden arbejder Google på en række tekniske tiltag i Chromebook, hvor både teknologi og arkitektur fremadrettet skal understøtte, at alle Chromebooks altid er udstyret med den seneste browser-opdatering.

“Vi er 100 procent fokuserede på det, og det er en stor ting for os,” siger Alexander Kusher til Computerworlds nyhedsbureau.