Artikel top billede

(Foto: Microsoft/PR)

Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør: Danskerne skal lære ikke at have så meget tillid - 'zero trust' er det bedste forsvarsværk, vi har i dag

Interview: ”Vores største problem i Danmark er, at vi er dygtige til digitalisering, men vi har helt klart ikke været dygtige nok til at implementere en it- og datasikkerhedsindsats, som bør følge med, når man digitaliserer sig, som vi gør,” siger Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør, Ole Kjeldsen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvordan Microsofts sikkerhedsdirektør i Danmark ser på 2021.
  • Læs hvorfor danskerne med nye sikkerhedsprincipper skal aflære vores grundlæggende tillidskultur.
1.099
5:30 min
”Jeg vil stadig sige, at vores største problem i Danmark er, at vi er dygtige til digitalisering, og vi er dygtige til at anvende digitale løsninger, men vi har helt klart ikke været dygtige nok til at implementere en it- og datasikkerhedsindsats, som bør følge med, når man digitaliserer sig, som vi gør.”

Sådan lyder dommen fra teknologi- og sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark, Ole Kjeldsen. Problemet med vores tilgang til cybersikkerhed lige nu, er at den er så ærkedansk, at den er forældet.

Interviewet med Ole Kjeldsen fandt sted i begyndelsen af februar - altså før det spektakulære Hafnium-angreb, hvor fire Microsoft Exchange-sårbarheder er blevet udnyttet, tog fart 2. marts, hvor Microsoft gik ud og alarmerede hele verden om at patche med det samme.

Sårbarhederne har givet en kinesisk statsstøttet hackergruppe adgang til at placere ondsindede webshells, der kan fjernstyre systemer på afstand, på Exchange-brugeres servere.

Du kan læse mere om det storstilede angreb her: Har ramt tusindvis af virksomheder: Få overblikket over det store hack af Microsoft Exchange Server - det skal du gøre nu

”Man bygger en borg. Så laver man en voldgrav og opbygger nogle høje mure rundt omkring. Så er man godt beskyttet. Og sådan har man i mange år anset sikkerheden for at være tilstrækkelig.”

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Vil splitte store statslige it-projekter op: Sådan vil regeringen med fem tiltag få styr på statens store it-projekter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Regeringen vil fjerne it-fradrag for danske virksomheder for flere hundrede millioner kroner: It-organisationer er bestyrtede

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Blev headhuntet til topjob i Visma e-conomic med omsætning på 760 millioner: Her er hendes plan

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

EU vil masse-scanne dine digitale beskeder: Tæt på at vedtage omstridt overvågnings-lov

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Politiet udskyder kæmpe it-system igen: Aner ikke længere hvornår det kan nå i mål - forventer væsentlige fordyrelser