Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør: Danskerne skal lære ikke at have så meget tillid - 'zero trust' er det bedste forsvarsværk, vi har i dag

Interview: ”Vores største problem i Danmark er, at vi er dygtige til digitalisering, men vi har helt klart ikke været dygtige nok til at implementere en it- og datasikkerhedsindsats, som bør følge med, når man digitaliserer sig, som vi gør,” siger Microsofts danske it-sikkerhedsdirektør, Ole Kjeldsen.

Premium Kun for abonnenter
(Få gratis adgang med et Intro-abonnement)

Det får du i artiklen

  • Se hvordan Microsofts sikkerhedsdirektør i Danmark ser på 2021.
  • Læs hvorfor danskerne med nye sikkerhedsprincipper skal aflære vores grundlæggende tillidskultur.
1.099
5:30 min
”Jeg vil stadig sige, at vores største problem i Danmark er, at vi er dygtige til digitalisering, og vi er dygtige til at anvende digitale løsninger, men vi har helt klart ikke været dygtige nok til at implementere en it- og datasikkerhedsindsats, som bør følge med, når man digitaliserer sig, som vi gør.”

Sådan lyder dommen fra teknologi- og sikkerhedsdirektør hos Microsoft Danmark, Ole Kjeldsen. Problemet med vores tilgang til cybersikkerhed lige nu, er at den er så ærkedansk, at den er forældet.

Interviewet med Ole Kjeldsen fandt sted i begyndelsen af februar - altså før det spektakulære Hafnium-angreb, hvor fire Microsoft Exchange-sårbarheder er blevet udnyttet, tog fart 2. marts, hvor Microsoft gik ud og alarmerede hele verden om at patche med det samme.

Sårbarhederne har givet en kinesisk statsstøttet hackergruppe adgang til at placere ondsindede webshells, der kan fjernstyre systemer på afstand, på Exchange-brugeres servere.

Du kan læse mere om det storstilede angreb her: Har ramt tusindvis af virksomheder: Få overblikket over det store hack af Microsoft Exchange Server - det skal du gøre nu

”Man bygger en borg. Så laver man en voldgrav og opbygger nogle høje mure rundt omkring. Så er man godt beskyttet. Og sådan har man i mange år anset sikkerheden for at være tilstrækkelig.”

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support

0 Premium-indhold

Henter milliarder af kroner fra den danske stat - men betaler nul kroner i skat: Se DXC Technologys svar til Computerworld - og de spørgsmål som selskabet ikke vil svare på

0 Premium-indhold

Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk

0 Premium-indhold

EG taber en kvart milliard - men Mikkel Bardram blinker ikke: "Vi kører med den helt rigtige strategi"

0 Premium-indhold

Derfor er Søren Krogh Knudsen den rette mand til opgaven som ny CEO for Columbus


Premium
Apple stormer frem i dansk imageundersøgelse: Er helt i top på pris, kvalitet og support
It-giganten Apple har det næstbedste image i den danske it-branche og har overhalet Lenovo i Computerworlds Image-undersøgelse. Apples image er blevet styrket markant, når det gælder pris og kvalitet samt kundesupport og social ansvarlighed
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.