Artikel top billede

Ny tendens: Danske it-successer i milliard-klassen vil ikke flytte til USA men bliver hjemme i Danmark

En række danske nystartede it-virksomheder planlægger at ekspandere i Danmark til trods for høje lønninger og investeringer fra USA. De amerikanske investorer har ændret syn på danske investeringer, lyder det fra iværksætterne selv.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor flere danske it-startups satser massivt på Danmark
  • Se grunden til, at mange investorer ikke kræver at danske startups flytter til USA
752
4 min
I årevis har det været almindelig kendt, at nystartede danske it-virksomheder efter nogle år, ville tage springet og flytte selskabet til USA eller andre steder i verden, hvor markedet var større eller investeringerne var lettere tilgængelige.

Den tendens ser ud til at være på retræte. I hvert fald har flere store danske nystartede it-virksomheder nemlig besluttet sig for at blive i Danmark - også selv om de står overfor en større ekspansion, hvor der både er brug for nye medarbejdere og adgang til andre markeder.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.