Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook bøjer sig for omstridt australsk lov: Indgår nu betalingsaftale

Facebook vil fremover til at betale for australske nyheder på sin platform.

Den sociale mediegigant Facebook vil ikke længere blokere for alle australske nyhedssider på sin platform, men synes i stedet at indvilge i at indgå betalingsaftaler med lokale medier.

Denne uge er det blevet til en flerårig licens-aftale mellem Facebook og den australske mediegigant News Corp Australia, skriver The Verge.

Aftalebeløbets størrelse er ikke offentliggjort, mens betyder nu at Facebook nu får adgang til indhold fra News Corp medier som news.com.au, The Daily Telegraph og Sky News.

Facebooks aftalen kommer knap en måned efter, at rettede skarp kritik til en ny australsk medielov, der regulerer søgemaskiners indeksering og visning af indhold fra nyhedsmedier, ved at indføre en økonomisk godtgørelse. Et forslag som vil ramme Facebook trafik, hvor nyheder deles flittigt.

Ovenpå kritikken besluttede det sociale medie sig for at blokere for samtlige australske nyhedskilder efter ’den bredest mulige fortolkning af lovgivningen’.

Beslutningen betød at Facebook ikke bare blokerede nyhedsmediers Facebook-sider, men også spærrede for officielle australske myndighedssider såsom det australske meteorologiske institut, samt flere beredskabstjenester sider som brandvæsenets og sundhedsmyndigheders sider.

En anden søgegigant, Google, indgik en aftale med News Corps ovenpå den australske lovgivning vedtagelse i midten af februar.

Læs også: Facebook vælger den termonukleare option i Australien: Spærrer for nyhedskilder – inklusive regeringens egne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere