Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook bøjer sig for omstridt australsk lov: Indgår nu betalingsaftale

Facebook vil fremover til at betale for australske nyheder på sin platform.

Den sociale mediegigant Facebook vil ikke længere blokere for alle australske nyhedssider på sin platform, men synes i stedet at indvilge i at indgå betalingsaftaler med lokale medier.

Denne uge er det blevet til en flerårig licens-aftale mellem Facebook og den australske mediegigant News Corp Australia, skriver The Verge.

Aftalebeløbets størrelse er ikke offentliggjort, mens betyder nu at Facebook nu får adgang til indhold fra News Corp medier som news.com.au, The Daily Telegraph og Sky News.

Facebooks aftalen kommer knap en måned efter, at rettede skarp kritik til en ny australsk medielov, der regulerer søgemaskiners indeksering og visning af indhold fra nyhedsmedier, ved at indføre en økonomisk godtgørelse. Et forslag som vil ramme Facebook trafik, hvor nyheder deles flittigt.

Ovenpå kritikken besluttede det sociale medie sig for at blokere for samtlige australske nyhedskilder efter ’den bredest mulige fortolkning af lovgivningen’.

Beslutningen betød at Facebook ikke bare blokerede nyhedsmediers Facebook-sider, men også spærrede for officielle australske myndighedssider såsom det australske meteorologiske institut, samt flere beredskabstjenester sider som brandvæsenets og sundhedsmyndigheders sider.

En anden søgegigant, Google, indgik en aftale med News Corps ovenpå den australske lovgivning vedtagelse i midten af februar.

Læs også: Facebook vælger den termonukleare option i Australien: Spærrer for nyhedskilder – inklusive regeringens egne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere