Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SEO-sats giver Atea 160 millioner ekstra i omsætning / Kina beordrer Alibabas Jack Ma til at splitte forretningen op / Ny investor køber op i Dansk it-genbrugsgigant

Morgen-briefing: SEO-sats giver Atea 160 millioner ekstra i omsætning / Kina beordrer Alibabas Jack Ma til at splitte forretningen op / Ny investor køber op i Dansk it-genbrugsgigant

God morgen og velkommen til morgenens nyhedsoverblik onsdag 17. marts.

Med dagens overblik er nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

SEO-sats giver Atea 160 millioner ekstra i omsætning

Det danske softwareselskab Atea har i samarbejde med SEO-specialisterne fra InboundCPH fundet 160 millioner kroner ekstra i omsætning via en dedikeret SEO-indsats.

De ni-cifret beløb som er føjet til omsætningen, er fundet igennem e-commerce forretningen og fordelt på tværs af Ateas nordiske og baltiske markeder.

“Det er et vildt flot resultat, som Atea har skabt de sidste to år. I de tyve år jeg har arbejdet med SEO, har jeg kun få gange set så imponerende en effekt som følge af SEO. Mange virksomheder og e-commerce-selskaber vil helt sikkert kunne lære af Atea, og jeg er sikker på, at de også vil kunne øge deres omsætning,” fortæller Henning Madsen, SEO-chef hos InboundCPH i en pressemeddelelse.

Kina beordrer Alibabas Jack Ma til at splitte forretningen op

Den kinesiske it-entreprenør bag nethandelsplatformen Alibaba bliver nu beordret til at splitte sit erhvervsemperie op, skriver britiske The Guardian.

Rigmanden som på det seneste er kommet i unåde hos den kinesiske regering efter kritik af samme og skal nu sælge alt ud af sine omfattende medieportefølje.

Ovenpå frasalget pålægges hans virksomhed Alibaba en rekordstor bøde på 975 millioner dollar, godt seks milliarder kroner for monopollignende virksomhed, hedder det.

Alibaba og hans stifter har tidligere været i det kinesiske styres sigtekorn, som spændte ben for selskabets børsnotering.

Ny investor køber op i Dansk it-genbrugsgigant

Den danske it-genbrugsgigant Tier1 Asset A/S får et nyt selskab i ejerkredsen efter at investeringsselskabet Brygge Partners nu overtager 37,5 procent af selskabet.

Stifter og administrerende direktør Peter Hemicke vil bevare 57,5 procent af virksomheden, mens bestyrelsesformand Lars Aaen køber de sidste fem procent.

Det oplyser selskaberne i en meddelelse til Computerworld.

”Markedets store efterspørgsel på bæredygtige løsninger betyder, at Tier1 Asset har et stort vækstpotentiale, som vi gerne vil være med til at forløse gennem aktivt ejerskab, ” fortæller direktør Kent Ernst Hansen fra Brygge Partners, og uddyber:

”Som ved andre investeringscases er vi bevidst gået efter at lade den hidtidige ejer fortsætte som majoritetsejer og fortsat lede selskabets drift, mens vi som investorer deltager aktivt i bestyrelsen og som sparringspartnere.”

Trustpilot-profil indleder nyt job-eventyr i Sverige

Den danske Trustpilot-profil Mikkel Drucker forlader den danske anmeldelses-tjeneste og skifter til Stockholm-baserede Netigate den 1. april

Her skal han bringe sin erfaringer som marketingchef for Trustpilot, Chief Growth Office hos Tacton til han nye position som adminstrerende direktør hos den svenske SaaS-specialist.

”Jeg er glad for at komme til denne fantastiske virksomhed med et stærkt og dynamisk team, der er indstillet på fortsat vækst og innovation. Netigate er en pioner indenfor industri-indsigt, med en stærk, internatioal og loyal kundebase. Jeg ser frem til at lede holdet ind i dets næste udviklingsfase,” siger den nyslåede chef i en virksomhedsmeddelelse.