Artikel top billede

(Foto: Danske Bank)

Storbank slår ansigtsgenkendelse til i sine hæveautomater

Asiatisk storbank vil på sigt gøre det muligt at hæve penge helt uden behov for hævekort.

Kunder hos den Singapore-baserede storbank OCBC vil i fremtiden kunne slippe for at have deres hævekort med, når der skal hentes penge ud af hæveautomaterne.

I stedet vil deres ansigt kunne fungere som biometrisk adgangsbillet til kontoen.

I øjeblikket er otte hæveautomater udstyret med ansigtsgenkendelsesteknologien i Singapore. Indtil videre kan bankens kunder dog kun undersøge saldoen på deres konti, men banken forsikrer, at der vil kunne hæves penge fra automaterne på sigt – helt uden behov for kort.

En anden fordel ved systemet er ifølge banken, at den ekstra sikkerhed vil gøre forhindre svindlere i at hæve fra stjålne kreditkort, skriver netmediet ZDNet.

Systemet er bygget ovenpå det statsstyrede SingPass ansigtgenkendelsesplatform, som er en national database af ministatens omkring fire millioner indbyggere.

Læs også: Russiske hackere anholdt i Danmark: Tømte hæveautomater for millionbeløb i kontanter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere