Artikel top billede

Udfasning af arkiv i Aula skaber undren hos it-formand: “Det giver jo ingen mening”

Den omdiskuterede undervisningsplatformen Aula skal udfase arkivet fra forgængeren Skoleintra. Det har it-fællesskabet Kombi besluttet, men den beslutning vækker undren.

I løbet af de kommende måneder skal Aula have udfaset arkivet fra den tidligere platform Skoleintra.

Det betyder, at skolerne ikke længere får adgang til det gamle Skoleintra-arkiv. Det undrer man sig over hos Danmarks It- og medievejlederforening.

Det skriver fagbladet Folkeskolen.

“Den havde jeg godt nok ikke set komme. Det undrer mig meget, at man så skulle bruge så kolossalt mange resurser på den overførsel af data, der fandt sted, da Skoleintra lukkede og Aula skulle åbne. Hvorfor skulle man dog bruge alt det krudt på det dengang, når man så alligevel skal i gang med at overflytte det hele igen. Det giver jo ingen mening at skulle lave opgaven to gange - bare fordi man ikke har været forberedt godt nok,” siger Thomas Dreisig Thygesen, der er formand for foreningen til Folkeskolen.

Læs også: Kombit overvejer genudbud af Aula: Stærkt utilfreds med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling

Det er Kombit, der står bag beslutningen. Den skyldes at systemet er statisk og knyttet til en enkelt medarbejder.

Det er ifølge Kombit ikke muligt at give en anden medarbejder adgang, og derfor har man valgt at udfase Skoleintra-arkivet fra Aula.

Dermed skal hver enkelt kommune i gang med at beslutte, hvor meget fra det gamle Skoleintra-arkiv der skal flyttes med over i Aula, og hvad man kan undvære.

Aula kom for nyligt endnu engang i vælten, da Computerworld kunne afsløre at Kombit overvejede en anden leverandør til systemet end Netcompany. Overvejelserne startede fordi, Kombit mente Netcompany havde skruet prisen i vejret.

Den beskyldning afviste Netcompany dog over for Computerworld.

Læs mere her: Netcompany efter Kombits beskyldninger om for høje Aula-priser: Kombit får allerede rabat på drift og support
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere