Artikel top billede

Udfasning af arkiv i Aula skaber undren hos it-formand: “Det giver jo ingen mening”

Den omdiskuterede undervisningsplatformen Aula skal udfase arkivet fra forgængeren Skoleintra. Det har it-fællesskabet Kombi besluttet, men den beslutning vækker undren.

I løbet af de kommende måneder skal Aula have udfaset arkivet fra den tidligere platform Skoleintra.

Det betyder, at skolerne ikke længere får adgang til det gamle Skoleintra-arkiv. Det undrer man sig over hos Danmarks It- og medievejlederforening.

Det skriver fagbladet Folkeskolen.

“Den havde jeg godt nok ikke set komme. Det undrer mig meget, at man så skulle bruge så kolossalt mange resurser på den overførsel af data, der fandt sted, da Skoleintra lukkede og Aula skulle åbne. Hvorfor skulle man dog bruge alt det krudt på det dengang, når man så alligevel skal i gang med at overflytte det hele igen. Det giver jo ingen mening at skulle lave opgaven to gange - bare fordi man ikke har været forberedt godt nok,” siger Thomas Dreisig Thygesen, der er formand for foreningen til Folkeskolen.

Læs også: Kombit overvejer genudbud af Aula: Stærkt utilfreds med Netcompanys skyhøje priser for videreudvikling

Det er Kombit, der står bag beslutningen. Den skyldes at systemet er statisk og knyttet til en enkelt medarbejder.

Det er ifølge Kombit ikke muligt at give en anden medarbejder adgang, og derfor har man valgt at udfase Skoleintra-arkivet fra Aula.

Dermed skal hver enkelt kommune i gang med at beslutte, hvor meget fra det gamle Skoleintra-arkiv der skal flyttes med over i Aula, og hvad man kan undvære.

Aula kom for nyligt endnu engang i vælten, da Computerworld kunne afsløre at Kombit overvejede en anden leverandør til systemet end Netcompany. Overvejelserne startede fordi, Kombit mente Netcompany havde skruet prisen i vejret.

Den beskyldning afviste Netcompany dog over for Computerworld.

Læs mere her: Netcompany efter Kombits beskyldninger om for høje Aula-priser: Kombit får allerede rabat på drift og support
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere