Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk software skal bidrage til satellitbaseret 5G / Google investerer 43 milliarder i nye datacentre / Facebook rydder op i ’Grupper’: Admins og mods holdes til ansvar

Morgen-briefing: Dansk software skal bidrage til satellitbaseret 5G / Google investerer 43 milliarder i nye datacentre / Facebook rydder op i ’Grupper’: Admins og mods holdes til ansvar

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing fredag 19. marts. Med dagens nyhedsoverblik er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Denne uge vil du desuden bemærke noget nyt på Computerworlds hjemmeside: Med Premium Intro er det nemlig blevet markant lettere at prøve vores Premium-univers af – uden hverken binding eller behov for at tage kreditkortet frem.

Se hvordan du kommer i gang med Premium Intro her.

Dansk software skal bidrage til satellitbaseret 5G

Den danske satellitkommunikationsvirksomhed GateHouse Satcom skal udvikle software der gør det muligt at udrulle satellitbaseret 5G-netværk.

Her skal teknologi fra landbaserede netværk anvendes i satellitter, så det er muligt at udbrede 5G-netværk over steder, hvor det landbaserede netværk via master eller kabler ikke når frem.

Selskabet har netop modtaget 1,8 millioner kroner fra den Europæiske Rumagentur, ESA samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

”Vi er utroligt glade for samarbejdet med ESA og styrelsen, hvilket er en stor anerkendelse af vores arbejde med at udvikle teknologistandarder for mobilenheder og Internet of Things-tjenester, så små satellitter fremover kan bruges til at udbrede netværk,” fortæller Per Koch, Business Development Manager hos GateHouse.

Google investerer 43 milliarder i nye datacentre

Den amerikanske søge- og annoncegigant Google vil investere syv milliarder dollar i nye kontorer og datacentre i hjemlandet USA. Det svarer til over 43 milliarder kroner.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Investeringerne vil spredes over flere amerikanske delstater, med den største investering på en milliard dollar i hjemstaten Californien.

Dertil bliver det til nye faciliteter i Florida, New York, DC, Nebraska, Illinois, Nevada, Texas og Virginia.

Facebook rydder op i ’Grupper’: Admins og mods holdes til ansvar

Det sociale medie Facebook sender et nyt regelsæt ud på gaden for sine ’Grupper’ for at modvirke skadelig adfærd såsom misinformation, polarisering eller hadske ytringer.

I grupper hvor medlemmer bryder retningslinjer vil Facebook gøre gruppens admins og moderatorer midlertidigt ansvarlige for at godkende opslag i gruppen. Jo oftere en gruppes medlemmer bryder retningslinjerne, jo mindre reach vil det få.

Nye medlemmer vil også blive orienteret, når de melder sig ind i gruppe, der har forbrudt sig med retningslinjerne.

Facebooks nye regler og retningslinjer kan granskes her.

HP Inc finder nyt nordisk omni-channel agentur

It-mastodonten HP Inc har fundet sit nye omni-channel agentur for Norden: Agenthuset Nordic.

Sammen vil de to virksomheder optimere både den fysiske og virtuelle shopping-oplevelse, lyder beskeden fra i en selskabsmeddelelse.

”Vi er meget tilfredse med vores nye partnerskab med HP, som for alvor bekræfter over for os, at vores mål om at dække alle faser af kunderejsen og arbejde med omnichannel-strukturen er helt rigtigt. HP er et fantastisk brand, og vi ser frem til at støtte både HP som virksomhed og hjælpe alle deres kunder - hvad enten det er online eller i butikker i hele Norden,” siger Robert Jacobsen, administrerende direktør for Agenthuset Nordic.
Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.