Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Dansk software skal bidrage til satellitbaseret 5G / Google investerer 43 milliarder i nye datacentre / Facebook rydder op i ’Grupper’: Admins og mods holdes til ansvar

Morgen-briefing: Dansk software skal bidrage til satellitbaseret 5G / Google investerer 43 milliarder i nye datacentre / Facebook rydder op i ’Grupper’: Admins og mods holdes til ansvar

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing fredag 19. marts. Med dagens nyhedsoverblik er morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Denne uge vil du desuden bemærke noget nyt på Computerworlds hjemmeside: Med Premium Intro er det nemlig blevet markant lettere at prøve vores Premium-univers af – uden hverken binding eller behov for at tage kreditkortet frem.

Se hvordan du kommer i gang med Premium Intro her.

Dansk software skal bidrage til satellitbaseret 5G

Den danske satellitkommunikationsvirksomhed GateHouse Satcom skal udvikle software der gør det muligt at udrulle satellitbaseret 5G-netværk.

Her skal teknologi fra landbaserede netværk anvendes i satellitter, så det er muligt at udbrede 5G-netværk over steder, hvor det landbaserede netværk via master eller kabler ikke når frem.

Selskabet har netop modtaget 1,8 millioner kroner fra den Europæiske Rumagentur, ESA samt Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

”Vi er utroligt glade for samarbejdet med ESA og styrelsen, hvilket er en stor anerkendelse af vores arbejde med at udvikle teknologistandarder for mobilenheder og Internet of Things-tjenester, så små satellitter fremover kan bruges til at udbrede netværk,” fortæller Per Koch, Business Development Manager hos GateHouse.

Google investerer 43 milliarder i nye datacentre

Den amerikanske søge- og annoncegigant Google vil investere syv milliarder dollar i nye kontorer og datacentre i hjemlandet USA. Det svarer til over 43 milliarder kroner.

Det skriver finansmediet Bloomberg.

Investeringerne vil spredes over flere amerikanske delstater, med den største investering på en milliard dollar i hjemstaten Californien.

Dertil bliver det til nye faciliteter i Florida, New York, DC, Nebraska, Illinois, Nevada, Texas og Virginia.

Facebook rydder op i ’Grupper’: Admins og mods holdes til ansvar

Det sociale medie Facebook sender et nyt regelsæt ud på gaden for sine ’Grupper’ for at modvirke skadelig adfærd såsom misinformation, polarisering eller hadske ytringer.

I grupper hvor medlemmer bryder retningslinjer vil Facebook gøre gruppens admins og moderatorer midlertidigt ansvarlige for at godkende opslag i gruppen. Jo oftere en gruppes medlemmer bryder retningslinjerne, jo mindre reach vil det få.

Nye medlemmer vil også blive orienteret, når de melder sig ind i gruppe, der har forbrudt sig med retningslinjerne.

Facebooks nye regler og retningslinjer kan granskes her.

HP Inc finder nyt nordisk omni-channel agentur

It-mastodonten HP Inc har fundet sit nye omni-channel agentur for Norden: Agenthuset Nordic.

Sammen vil de to virksomheder optimere både den fysiske og virtuelle shopping-oplevelse, lyder beskeden fra i en selskabsmeddelelse.

”Vi er meget tilfredse med vores nye partnerskab med HP, som for alvor bekræfter over for os, at vores mål om at dække alle faser af kunderejsen og arbejde med omnichannel-strukturen er helt rigtigt. HP er et fantastisk brand, og vi ser frem til at støtte både HP som virksomhed og hjælpe alle deres kunder - hvad enten det er online eller i butikker i hele Norden,” siger Robert Jacobsen, administrerende direktør for Agenthuset Nordic.