Artikel top billede

Digizuite fra Odense forbereder sig på børsnotering: Vil rejse 55 millioner til global ekspansion

SaaS-selskabet Digizuite er på vej på børsen og sigter efter at kunne rejse mellem 51 millioner og 55 millioner kroner. Kapitalen skal bruges til at øge tilstedeværelsen i Europa og USA, lyder det.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Det får du i artiklen
  • indblik i Digizuites kommende børsnotering
  • Hvad selskabet vil bruge de friske millioner på
  • Hvilke markeder selskabet fra Odense er tilstede i
419
2:15 min

Digizuite fra Odense forbereder sig på en børsnotering, der skal sikre selskabet mellem 51 og 55 millioner kroner.

Pengene fra noteringen, der sker på Nasdaq First North Growth Market, skal bruges til at sætte fart på den globale vækst, skriver Digizuite i en meddelelse.

Selskabet, der står bag en abonnementsbaseret Digital Asset Management (DAM)-platform, har nemlig ambitioner om at øge tilstedeværelsen i Europa og USA.

"Vi har på få år formået at transformere Digizuite fra en nordisk DAM software-virksomhed til en global DAM SaaS-virksomhed, som både er anerkendt af førende researchers, som Gartner og Forrester og af en lang række store globale virksomheder," siger selskabet CEO Kim Wolters.

Han understreger, at selskabet er klar til næste skridt på vækstrejsen og har som ambition at firedoble den årlige tilbagevendende omsætning over de næste fire år.

Som en del af Digizuites 'intention to flot' kommer et muligt salg af eksisterende aktier for op mod fire millioner kroner. Dette salg bliver dog først aktuelt, hvis der rejses de 55 millioner kroner, som målet lyder.

Foruden Digizuites hovedkvarter i Odense har selskabet kontorer i Nordamerika, Storbritannien og Belgien. Selskabet blev stiftet i 2000 af Jimmy Madsen, John Burke-Hansen og Søren Dolberg.

I 2019 havde selskabet 31 fuldtidsansatte i gennemsnit, men i meddelelsen noterer Digizuite, at der er ansat adskillige nye medarbejdere i begyndelsen af 2021.

En negativ bundlinje

Tilbage i 2018 overgik selskabet til en abonnementsbaseret SaaS-forretningsmodel. Siden er selskabets tilbagevendende omsætning steget med 600 procent fra 2017 til 2020, lyder det.

Stigningen sker ved en kombination af øget salg til nye og eksisterende kunder samt et lavt kundefrafald på under tre procent om året, fremgår det af meddelelsen.

Den ene halvdel af Digizuites omsætning kommer i dag fra Europa, hvor den anden halvdel kommer fra Nordamerika.

Selskabet har en "gennemarbejdet strategi- og vækstplan" klar ved hånden, som Digizuite er klar til at eksekvere på," lyder det.

Læs også: Danske Risma har solgt aktier for 40 millioner kroner før debut på First North på tirsdag: Overtegnet med 126 procent

Digizuites DAM-platform hjælper større virksomheder, der oplever stigende mængder digitalt indhold, med at strømline den visuelle brand-identitet gennem automatisering af processer.

Selskabet har endnu ikke fremlagt årsregnskab for 2020. Men for 2019 viser sig en bruttofortjeneste på 27,5 millioner kroner samt en negativ bundlinje på -8,75 millioner kroner.

For 2018 lød bruttoresultatet på 20,5 millioner kroner og bundlinjen på -7,4 millioner.


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.


Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Mytrendyphone efter momssag og tvangskonkurs i Norge: ”Det er blevet stillet op som om vi nærmest har snydt”

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

USA klar med ambitiøs national it-sikkerhedsplan: Syv særlige initiativer skal forbedre USA's it-sikkerhed markant

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Humacs leveringstider på iPads og Airpod Max stiger til op mod seks måneder: "I øjeblikket kommer de slet ikke"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Stort patching-mareridt på vej: 24 år gamle sikkerhedshuller opdaget i wifi-standarden


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.