Artikel top billede

Fibia er klar til at investere milliard-beløb i fiberudrulning

Fiber-selskabet Fibia vil investere halvanden milliard i fiber-udrulning på Sjælland og i Østjylland.

Den danske fiber-udbyder Fibia er i det kommende år parat til at investere 1,5 milliarder danske kroner i fiberudrulning på Sjælland og i Østjylland.

Investeringen skal blandt andet være med til at sikre, at 100.000 boliger i de to områder kan blive tilbudt en fiberopfindelse inden udgangen af 2021.

”Vi har valgt at fortsætte det høje tempo, så flest muligt hurtigst muligt får adgang til fibernettet, siger administrerende direktør i Fibia,” siger Casper Holst-Christensen, der er administrerende direktør for Fibia.

Selskabet har allerede udrullet fiberkabler ude hos 293.000 hustande og erhvervsadresser i Region Sjælland, 149.000 i Region Østjylland og cirka 80.000 i hovedstadsområdet og Nordsjælland.

I løbet af de kommende to til tre år er det selskabet forventning, at man har tilbudt fiber til 99 procent af alle adresserne i Region Sjælland og Østjylland.

”Lige nu er vores fokus at få så meget volumen ind i forretningen som muligt. Vi skal populært sagt have en motorvej, hvor så mange som muligt kan køre med høj hastighed på internetforbindelse,” siger Fibia-direktøren.

Læs også: Fibia klar til at investere milliard-beløb i fiberudrulning