Artikel top billede

MyTrendyPhone konkurs efter norsk momssag

To momssager i Norge og Polen har lagt den populære leverandør af mobiltilbehør ned. Se er hvad det betyder for webshoppens kunder.

Sælgeren af mobiludstyr, Mytrendyphone, der længe var den største leverandør til danske kunder, med 17 butikker i Danmark og udland, er gået konkurs.

Selskabet, der blev etableret i 2003, har ellers giver millionoverskud til fordel for ejeren Silvan Popovic i en årrække.

Ifølge en meddelelse i Statstidende blev konkursbegæringen vedtaget onsdag af Skifteretten i Hillerød. Den blev indleveret 15. marts.

Allerede i september sidste år kom det frem, at skattemyndighederne i Norge i en foreløbig afgørelse havde påbudt Mytrendyphone at betale 12-15 millioner kroner i moms for årene 2012 til 2015.

Den udpegede kurator, Bjørn Wittrup, på sagen forklarer, at det er den norske momssag, der har drevet Mytrendyphone mod konkursen.

"Det er firmaets rådgivers vurdering, at det vil koste en halv million kroner at føre momssagen videre, som man har tabt," fortæller han til Ekstra Bladet

Men konkursen betyder intet for webshoppen eller kunderne, siger Wittrup, da det i dag er datterselskabet Mtp.dk, der driver denne del af forretningen.

Sideløbende med den norske sag kører en lignende momssag i Polen, hvor skattemyndighederne har rejst krav om betaling af moms for i alt 11 millioner kroner inklusive renter.

I Norge mener man, at Mytrendyphone skylder 11,3 millioner kroner inklusive renter.

Silvan Popovic ejer Mytrendyphone gennem sit britiske selskab MTP Invest Limited. Han har gennem årene trukket millioner ud af sit danske selskab. Egenkapitalen er i dag negativ med 1,2 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere