Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

MyTrendyPhone konkurs efter norsk momssag

To momssager i Norge og Polen har lagt den populære leverandør af mobiltilbehør ned. Se er hvad det betyder for webshoppens kunder.

Sælgeren af mobiludstyr, Mytrendyphone, der længe var den største leverandør til danske kunder, med 17 butikker i Danmark og udland, er gået konkurs.

Selskabet, der blev etableret i 2003, har ellers giver millionoverskud til fordel for ejeren Silvan Popovic i en årrække.

Ifølge en meddelelse i Statstidende blev konkursbegæringen vedtaget onsdag af Skifteretten i Hillerød. Den blev indleveret 15. marts.

Allerede i september sidste år kom det frem, at skattemyndighederne i Norge i en foreløbig afgørelse havde påbudt Mytrendyphone at betale 12-15 millioner kroner i moms for årene 2012 til 2015.

Den udpegede kurator, Bjørn Wittrup, på sagen forklarer, at det er den norske momssag, der har drevet Mytrendyphone mod konkursen.

"Det er firmaets rådgivers vurdering, at det vil koste en halv million kroner at føre momssagen videre, som man har tabt," fortæller han til Ekstra Bladet

Men konkursen betyder intet for webshoppen eller kunderne, siger Wittrup, da det i dag er datterselskabet Mtp.dk, der driver denne del af forretningen.

Sideløbende med den norske sag kører en lignende momssag i Polen, hvor skattemyndighederne har rejst krav om betaling af moms for i alt 11 millioner kroner inklusive renter.

I Norge mener man, at Mytrendyphone skylder 11,3 millioner kroner inklusive renter.

Silvan Popovic ejer Mytrendyphone gennem sit britiske selskab MTP Invest Limited. Han har gennem årene trukket millioner ud af sit danske selskab. Egenkapitalen er i dag negativ med 1,2 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere