BREAKING:IT Relation køber mægtige Itadel

Artikel top billede

MyTrendyPhone konkurs efter norsk momssag

To momssager i Norge og Polen har lagt den populære leverandør af mobiltilbehør ned. Se er hvad det betyder for webshoppens kunder.

Sælgeren af mobiludstyr, Mytrendyphone, der længe var den største leverandør til danske kunder, med 17 butikker i Danmark og udland, er gået konkurs.

Selskabet, der blev etableret i 2003, har ellers giver millionoverskud til fordel for ejeren Silvan Popovic i en årrække.

Ifølge en meddelelse i Statstidende blev konkursbegæringen vedtaget onsdag af Skifteretten i Hillerød. Den blev indleveret 15. marts.

Allerede i september sidste år kom det frem, at skattemyndighederne i Norge i en foreløbig afgørelse havde påbudt Mytrendyphone at betale 12-15 millioner kroner i moms for årene 2012 til 2015.

Den udpegede kurator, Bjørn Wittrup, på sagen forklarer, at det er den norske momssag, der har drevet Mytrendyphone mod konkursen.

"Det er firmaets rådgivers vurdering, at det vil koste en halv million kroner at føre momssagen videre, som man har tabt," fortæller han til Ekstra Bladet

Men konkursen betyder intet for webshoppen eller kunderne, siger Wittrup, da det i dag er datterselskabet Mtp.dk, der driver denne del af forretningen.

Sideløbende med den norske sag kører en lignende momssag i Polen, hvor skattemyndighederne har rejst krav om betaling af moms for i alt 11 millioner kroner inklusive renter.

I Norge mener man, at Mytrendyphone skylder 11,3 millioner kroner inklusive renter.

Silvan Popovic ejer Mytrendyphone gennem sit britiske selskab MTP Invest Limited. Han har gennem årene trukket millioner ud af sit danske selskab. Egenkapitalen er i dag negativ med 1,2 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
IT Relation på opkøbstogt: Itadel er femte opkøb på blot seks måneder: Nærmer sig nu omsætning på halvanden milliard kroner
Itadel med mere end 300 medarbejdere bliver IT Relation femte opkøb siden december. Med købet nærmer IT Relations sig en omsætning på halvanden milliarder kroner og runder nu 1.000 medarbejdere.
Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.