Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google lægger 150 millioner kroner i ny EU-fond til bekæmpelse af fake news

Google skyder millioner af dollar i en ny fond, der skal hjælpe i arbejdet med at bekæmpe fake news. Dette sker midt i kritikken af, at store tech-giganter ikke gør nok for at bekæmpe falsk eller vildledende information på nettet.

Søgemaskinegiganten Google vil bidrage med 25 millioner dollars - over 150 millioner kroner - til en nyoprettet europæiske medie- og informationsfond, hvis formål er at bekæmpe 'fake news'.

Det meldte Google ud onsdag, skriver Reuters.

Udmeldingen kommer midt i debatten om, at tech-giganterne ikke gør nok for at afkræfte online disinformation. En debat der i høj grad er bludset op under corona-pandemien, hvor sociale platforme har flydt over med falske rygter og covid-19-relateret disinformation.

Sociale medier er blevet kritiseret for ikke at være mere proaktive i at takle problemet, mens tilsynsmyndighederne har indikeret, at de vil tage handling ved at sætte kraftige begrænsninger.

Den nye Europæiske Medie- og Informationsfond blev lanceret af Calouste Gulbenkian Foundation og Det Europæiske Universitetsinstitut i sidste uge. Fonden er indtil nu sat til at eksistere de næste fem år.

Fonden skal fremadrettet tildele forskere, faktakontrollører, almennyttige organisationer og andre offentlige interesseorienterede organer til at hjælpe i kampen mod de falske nyheder.

"Mens vi navigerede i sidste års usikkerhed og udfordringer, har det vist sig vigtigere end nogensinde for folk at få adgang til nøjagtige oplysninger og sortere fakta fra fiktion," udtalte Matt Brittin, leder af Googles EMEA Business & Operations i et blogindlæg.

European Digital Media Observatory - et projekt fra Europa-Kommissionen, der blev oprettet sidste år, og hvis medlemmer inkluderer faktakontrollører og akademiske forskere - vil evaluere og udvælge projekterne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere