Er MP3-formatets tid ved at være omme?

Efter år som konge inden for digital musik er MP3-formatet begyndt at tabe terræn til de konkurrerende teknologier fra Microsoft og Apple. Årsagen er blandt andet, at mange brugere forlader de anarkistiske fildelingstjenester og begynder at betale for musikken.

MP3-formatet er stadig konge i den digitale musikbranche, men knap så meget konge som for bare et år siden. Ifølge Cnet er andelen af MP3-formatterede musiknumre faldet fra 82 procent for et år siden til 72 procent i dag.

? Folk downloader stadig masser af MP3-musik, men de sletter dem hurtigere, end de henter nye, siger Isaac Josephson, der er forsker ved NPD MusicWatch Digital, til Cnet.

Ifølge Josephson anser folk tilsyneladende MP3-downloads som knap så værdifulde som kopier fra cd'er og klart den største mængde MP3-numre er downloadet fra internettet.

Apple og Microsoft

Det er Apple og Microsoft, der drager fordel af MP3-formatets tilbagegang. De to selskabers musikformater har i løbet af det sidste år vundet cirka fem procent af markedet, hvilket reelt vil sige fem procent af folks harddiske.

NPD MusicWatch Digital har spurgt til indholdet af harddisken hos 40.000 forskellige musikbrugere for at fastslå udviklingen inden for internetbrug og valg af software.

Nogle analytikere mener, at MP3 er ved at udvikle sig til et format, som mange mennesker bruger til at sample musik eller til at beholde musiknumre for en tid, mens de konkurrerende formater fra Apple og Microsoft i højere grad bliver brugt til de permanente musiksamlinger.

Tror det er MP3

Generelt rangerer MP3-formatet meget højt i folks bevidsthed, og mange tror, at de bruger MP3, selv om de faktisk bruger Microsofts WMA-format eller Apples AAC-format.

? Så vidt vi kan se, findes der ingen musikdimser uden MP3-support. Jeg har i 10 år fået at vide, at MP3 dør inden for de næste seks måneder, men vi venter stadig, siger Henri Linde, vicedirektør hos Thomson, der holder øje med markedet for MP3-patenter, til Cnet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere