Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft bygger spil-simulator der skal forhindre cyberangreb

Virksomheder får nu mulighed for at afprøve deres digitale forsvar mod en ny simulator for cyberangreb. Et nyt værktøj fra Microsoft vil lade en AI-model angribe virksomhedens it-forsvar.

Microsoft er klar med et nyt open source værktøj, der ved hjælp af kunstig intelligens skal forhindre cyberangreb.

Værktøjet er en hacker-simulator, der giver virksomheder mulighed for at opsætte virtuelle netværk for at se, hvordan de klarer sig imod Microsofts kunstige intelligens.

Open source programmet hedder CyberBattleSim og er udviklet af Microsoft 365 Defender Reseach-teamet.

I en blog på Microsofts hjemmeside oplyser it-giganten, at værktøjet er open source og delt på Github netop for, at it-profesionelle kan dele deres erfaringer med hinanden.

"CyberBattleSim giver mulighed for at bygge en abstrakt simulation af komplekse computersystemer, der gør det muligt at udføre cybersikkerhedsudfordringer i et læringsmiljø. Ved at dele forskningen bredt opfordrer vi sikkerhedsmiljøet til at bygge videre på vores simulerede miljø," skriver Microsoft i opslaget.

Den amerikanske it-gigant håber på, at værktøjet er et skridt i retningen af, at flere får øjnene op for det store potentiale kunstig intelligens har inden for cybersikkerhed.

"Med CyberBattleSim kradser vi kun i overfladen af, hvad vi mener er et kæmpe potentiale for mere læring inden for cybersikkerhed. Vi inviterer forskere og dataingeniører til at bygge videre på vores eksperiment. Vi er altid begejsret for at se vores arbejde udvikle sig og inspirere nye og innovative måder at tacke it-sikkerhedsproblemer."

Du kan læse mere om simulatoren i Microsofts blogpost.

Koden til programmet kan findes på https://github.com/microsoft/CyberBattleSim.