Artikel top billede

Streaming: På animeret kampdruk gennem tid og rum

Sæson fem af den vanvittigt morsomme – og gennemført amoralske – animerede serie Rick and Morty får premiere til juni.

Marty McFly og Dr. Emmett Brown har en særlig plads i hjertet hos de fleste, der holder af popkultur, og de tre Back to the Future-film kan stadig ses med stor fornøjelse.

Betragtet med moderne øjne bærer de mere end 30 år gamle film imidlertid præg af en udtalt mangel på kampdruk og almindelig løsagtighed.

Det blev der så rådet bod på, da det klassiske, tidsrejsende makkerpar i 2013 fik en værdig arvtager i form af den animerede serie Rick and Morty.

Her tager den geniale, nihilistiske og gennemført alkoholiserede videnskabsmand Rick Sanchez sit evigt bekymrede barnebarn Morty med på eventyr gennem tid og rum. Der er indtil videre udkommet fire sæsoner, og 21. juni får sæson fem premiere på HBO Nordic.

Rick and Morty begyndte som parodi på Back to the Future, men har med tiden fået sit helt eget liv og en enorm fanskare verden over.

I de første fire sæsoner er det efterhånden lykkedes Rick at transmogriffe eller klone stort set samtlige medlemmer af sin konsekvent uvidende familie om til mærkværdige skabninger og for øvrigt møde talrige udgaver af sig selv. Eksempelvis spillede et større antal fascistiske Ricks en rolle i ét afsnit.

Ligeledes er det med tiden lykkedes doktoren at have kodyle tømmermænd – og kaste eftertrykkeligt op – i alle tænkelige og utænkelige dimensioner. Ofte mens han og Morty jages af rumvæsener, Cthulhu og andre let suspekte typer.

Talrige skuespillere og berømtheder har optrådt i serien; i sæson fire havde den bl.a. besøg af selveste Jesus (i form af en stand-in) samt Elon Musk (som sig selv).

Serien parodierer – ofte med stort held og betydelig indsigt – stort set alt, der kan kravle og gå af populære film og popkulturelle fænomener.

I reglen er det svært underholdende, og sæson fem af Rick and Morty vil med stor sandsynlighed være præcis lige så amoralsk, langt ude og undertiden småfilosofisk som sine forgængere.

For som Morty et sted spørger sin bedstefar:

“What about the reality we left behind?” hvortil Rick svarer:

“What about the reality where Hitler cured cancer, Morty? The answer is, don’t think about it.”

Se traileren til sæson fem her.

Første fire sæsoner kan streames på Netflix og HBO Nordic. Sæson 5 får premiere på HBIO Nordic fra 21. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere