Artikel top billede

Streaming: På animeret kampdruk gennem tid og rum

Sæson fem af den vanvittigt morsomme – og gennemført amoralske – animerede serie Rick and Morty får premiere til juni.

Marty McFly og Dr. Emmett Brown har en særlig plads i hjertet hos de fleste, der holder af popkultur, og de tre Back to the Future-film kan stadig ses med stor fornøjelse.

Betragtet med moderne øjne bærer de mere end 30 år gamle film imidlertid præg af en udtalt mangel på kampdruk og almindelig løsagtighed.

Det blev der så rådet bod på, da det klassiske, tidsrejsende makkerpar i 2013 fik en værdig arvtager i form af den animerede serie Rick and Morty.

Her tager den geniale, nihilistiske og gennemført alkoholiserede videnskabsmand Rick Sanchez sit evigt bekymrede barnebarn Morty med på eventyr gennem tid og rum. Der er indtil videre udkommet fire sæsoner, og 21. juni får sæson fem premiere på HBO Nordic.

Rick and Morty begyndte som parodi på Back to the Future, men har med tiden fået sit helt eget liv og en enorm fanskare verden over.

I de første fire sæsoner er det efterhånden lykkedes Rick at transmogriffe eller klone stort set samtlige medlemmer af sin konsekvent uvidende familie om til mærkværdige skabninger og for øvrigt møde talrige udgaver af sig selv. Eksempelvis spillede et større antal fascistiske Ricks en rolle i ét afsnit.

Ligeledes er det med tiden lykkedes doktoren at have kodyle tømmermænd – og kaste eftertrykkeligt op – i alle tænkelige og utænkelige dimensioner. Ofte mens han og Morty jages af rumvæsener, Cthulhu og andre let suspekte typer.

Talrige skuespillere og berømtheder har optrådt i serien; i sæson fire havde den bl.a. besøg af selveste Jesus (i form af en stand-in) samt Elon Musk (som sig selv).

Serien parodierer – ofte med stort held og betydelig indsigt – stort set alt, der kan kravle og gå af populære film og popkulturelle fænomener.

I reglen er det svært underholdende, og sæson fem af Rick and Morty vil med stor sandsynlighed være præcis lige så amoralsk, langt ude og undertiden småfilosofisk som sine forgængere.

For som Morty et sted spørger sin bedstefar:

“What about the reality we left behind?” hvortil Rick svarer:

“What about the reality where Hitler cured cancer, Morty? The answer is, don’t think about it.”

Se traileren til sæson fem her.

Første fire sæsoner kan streames på Netflix og HBO Nordic. Sæson 5 får premiere på HBIO Nordic fra 21. juni.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere