Artikel top billede

B&O har sparet 30 procent på it-driften ved at flytte i cloud: CIO Jan Topp har ansat helt nyt cloud-team

Interview: Det danske elektronik-ikon Bang & Olufsen har flyttet alt sin data i skyen og sparet 30 procent på it-driften. “I vores gamle setup havde vi investeret i rigtig meget kapacitet, som vi aldrig nogensinde fik brugt,” siger CIO Jan Topp.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Læs hvorfor B&O har flyttet al it-infrastruktur i clouden
  • Hvad det har betydet for medarbejderne i den danske koncern
691
3:30 min
På under et år har Bang & Olufsen flyttet al sin data og hele infrastrukturen i skyen, skiftet til et nyt datawarehouse og ændret i medarbejdersammensætningen så de matchede den nye it-virkelighed.

Det har skåret markant i udgifterne til it-driften for Struer-virksomheden og givet CIO Jan Topp en række nye værktøjer, som virksomheder kan gøre brug af.

“Vores fleksibilitet og time to market er også blevet markant mindre. Hvis forretningen har brug for et nyt test eller udviklingsmiljø, så kan vi rulle det på fuldautomatisk i løbet af ganske få minutter,” forklarer Jan Topp, der har stået i spidsen for den nye digitale transformation som CIO for Bang & Olufsen, til Computerworld.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Konsulenthuset 7N med rekordoverskud: "For os var det ‘den store prøve’"

Artikel teaser billede 2 Premium-indhold

Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Hvad kommer Microsofts løfte om at holde data i EU til at betyde for de danske kunder? Se Microsofts svar til os

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

NNIT mister hundredevis af millioner i omsætning fra Novo Nordisk hvert år: "Det påvirker os"


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.