Artikel top billede

Datatilsyn åbner sag mod Facebook efter massivt datalæk

Facebook har muligvis brudt én eller flere love efter lækket af mere end en halv milliard brugere på det sociale medie. Det mener det Irske datatilsyn, der har ansvaret for Facebook i hele EU.

Datamyndighederne i Irland mener, at datalækket fra Facebook kan føre til en sag fra tilsynet.

Derfor har det irske Datatilsyn åbnet en sag mod Facebook for det omfattende læk, der har ført til, at mere end 500 brugere fik delt deres oplysninger på nettet.

Datatilsynet i Irland er interessant, fordi GDPR-lovgivningen betyder, at sager mod virksomheder i EU kun skal behandles det sted, hvor virksomheden har hovedsæde. For Facebook er det netop Irland.

Facebook fortæller til CNBC, at selskabet vil samarbejde efter bedste evne med de irske myndigheder.

Årsagen til datalækket er et ældre sikkerhedshul i en funktion, der giver brugere mulighed for at finde venner på Facebook gennem deres telefonkontakter.

Læs også: Er du en af de 600.000 danskere, der er ramt af kæmpe Facebook-læk? Find ud af det her

"Disse funktioner er almindelige i mange apps, og vi ser frem til at forklare dem og de sikkerhedsforanstaltninger vi har," siger en talsperson fra Facebook til CNBC.

De irske myndigheder mistænker, at Facebook har brudt en eller flere love i forbindelse med datalækket.

I Danmark fik 600.000 brugere delt deres oplysninger på nettet efter datalækket. Mark Zuckerberg selv har også fået delt sine oplysninger i lækket.

Læs også: Facebook løfter sløret: Her er årsagen til at 600.000 danskere har fået deres data lækket

Du kan høre mere om konsekvenserne for det massive datalæk i Computerworlds podcast herunder.Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.