Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Grundlægger og administrerende direktør for GateHouse Group, Michael Bondo Andersen, træder tilbage som administrerende direktør for datterselskaberne for at udnytte sin erfaring som bestyrelsesformand for hvert datterselskab.

Nordjyske GateHouse strammer ledelsegrebet om datterselskaber: Stifteren træder ud af den daglige ledelse

GateHouse Group fra Nørresundby, som sælger satellitudstyr og maritim teknologi, omkalfatrer grebet om ledelsen af de tre datterselskaber. Stifter Michael Bondo Andersen træder til gengæld ud af den daglige ledelse af datterselskaberne. Driftsresultatet faldt til næsten en fjerdedel i seneste årsregnskab.

Nordjyske Gatehouse Group har rokeret rundt på ledelseslaget i virksomhedens tre datterselskaber, og topfolk fra holdingselskabet sættes ind som chefer i to af tre datterselskaber.

Selv skriver selskabet om ledelsesrokaden:

“I de seneste år har GateHouse Group oplevet en stigende interesse for dataindsigtstjenester og satellitkommunikationssoftwareløsninger i markedet. For at understøtte den positive udvikling foretager GateHouse Group nu omstruktureringer i ledelsen for yderligere at styrke det kommercielle potentiale i datterselskaberne GateHouse Maritime, GateHouse Satcom og CleanQuote.”

Konkret drejer det sig om følgende rokeringer:

VP Commercial i GateHouse Maritime, Martin Dommerby Kristiansen, bliver ny administrerende direktør for GateHouse Maritime

CCO i GateHouse Group, Ulrik Rasmussen, bliver ny administrerende direktør for GateHouse SatCom

CFO i GateHouse Group, Kenney Vesteraa Christiansen, bliver ny administrerende direktør for CleanQuote

Grundlægger og administrerende direktør for GateHouse Group, Michael Bondo Andersen, træder tilbage som administrerende direktør for datterselskaberne for at udnytte sin erfaring som bestyrelsesformand for hvert datterselskab og for at prioritere den strategiske udvikling af GateHouse Group.

“Vi er i den tilfredsstillende situation, at vi oplever et stærkt vækstpotentiale på vores markeder. For at sikre den rette fokusering og retning styrker vi datterselskabsledelsen med erfarne ledere. Nu tager vi de næste vigtige skridt for at styrke vores forretningsmodels strategiske fundament, og jeg er ikke i tvivl om, at den nye ledelse har både den fornødne erfaring og viden til at drive hele GateHouse Group frem”, siger Michael Bondo Andersen.

“Samlet set vil den nye ledelsesstruktur styrke kerneforretningen i vores datterselskaber. I de senere år har vi set en stigende efterspørgsel på vores datterselskabers markeder. Derfor er det nu tid til at forbedre vores salgsaktiviteter og kommercielle aktiviteter for at cementere vores førende markedsposition.”

Fald i seneste regnskab

Ledelsesrokeringerne kommer efter, at selskabet i det seneste årsregnskab for perioden 2019/2020, som blev offentliggjort 18. februar i år, må nøjes med et resultat af primær drift på godt 27 millioner kroner, som kun er på cirka en fjerdedel af niveauet året før, hvor det landede på godt 101 millioner kroner. Forskellen skyldes dog primært frasalg af aktiviteter i 18/19.

Resultatet på bunden blev i samme liga. Godt 26 millioner kroner mod omtrent 100 millioner kroner året før.

Det gennemsnitlige antal fuldtidsansatte voksede til gengæld fra 33 til 36 i seneste regnskabsår.CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.