Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coop henter internationale profiler til software-selskabet Lobyco / 3 og Oister hentede 8.000 nye kunder i første kvartal / Danske Gomore satser stort i Sverige

Morgen-briefing: Coop henter internationale profiler til software-selskabet Lobyco / 3 og Oister hentede 8.000 nye kunder i første kvartal / Danske Gomore satser stort i Sverige / Dansk site om Counter Strike tjener rigtig gode penge / Kryptovalutaen Dogecoin oplever massiv vækst

Så landede vi midt i ugen. Velkommen til en morgen-briefing fra Computerworld komponeret i den fremskudte lyttepost på Amager. Ved kontrolpulten: Niels Veileborg

Coop henter internationale profiler til software-selskabet Lobyco

Grundlæggeren af den globale softwarevirksomhed Umbraco, Niels Hartvig, og, Marc Fischli, partner i verdens førende virksomhed inden for detailhandelsanalyser og -viden, dunnhumby, træder ind i bestyrelsen for Lobyco A/S.

Lobyco er Coops softwareselskab, som blev stiftet i september 2020. Ambitionen er at skabe et globalt softwareselskab, hvor man i øjeblikket sælger den teknologi, der ligger bag Coop-appen.

I øjeblikket er der forhandlinger med flere aktører om store aftaler, som forventes afsluttet inden for nærmeste fremtid.

”Den teknologi vi har udviklet til Coop Appen, er unik, og interessen for den kolossal fra kæder fra hele verden. Vi er med ved bordet, når verdens største detailhandelsvirksomheder vælger deres digitale loyalitetsplatform,” siger adm. direktør Jan Madsen, Lobyco.

3 og Oister hentede 8.000 nye kunder i første kvartal

8.000 nye kunder strømmede ind i butikken hos teleselskabet 3 og søsterselskabet Oister i årets første kvartal.

Det øgede den samlede kundebase til 1.471.000, og dermed er selskabet tæt på sin målsætning om 1,5 millioner brugere.

I første kvartal af 2021 omsatte 3 for 683 millioner kroner., hvoraf de 454 millioner kom fra serviceomsætningen. Driftsresultatet før afskrivninger endte på 164 millioner kroner.

”Set i lyset af omstændighederne er jeg munter, men ikke overstadig. De lukkede butikker og frasalget af vores passive infrastruktur har en helt naturlig effekt på regnskabet, men når vi korrigerer for det, ser det ganske fornuftigt ud,” siger Morten Christiansen, topchef for 3.

Danske Gomore satser stort i Sverige

Bildelingstjenesten Gomore satser på solid vækst i Sverige. Målet er at tredoble bildelingen på to år, og selskabet satser 75 millioner svenske kroner på formålet. Det skriver Dagens Industri.

Gomore i Sverige er en noget mindre spiller end i Danmark, hvor omkring en million bruger tjenesten. I Sverige er der cirka 150.000 brugere og 3.500 biler tilknyttet tjenesten.

Dansk site om Counter Strike tjener rigtig gode penge

Den 35-årige datalog Per Lambæk og 39-årige folkeskolelærer Martin Rosenbæk, tjener rigtig gode penge på sitet Hltv.org, som skriver om professionel Counter Strike. Det skriver Børsen.

I 2020 landede resultatet før skat på 41 millioner kroner, og selskabet har de seneste fem år haft et samlet overskud på 112 millioner kroner.

Stifterne solgte i 2020 selskabet til Better Collective for 197 millioner kroner.

Kryptovalutaen Dogecoin oplever massiv vækst

Dogecoin vokser massivt for tiden og står nu til et afkast for 2021 på 8.100 procent, skriver Ritzau Finans.

Dogecoin med sit hundetema var oprindelig ment som en vittighed affødt af et meme, men i dag er selskabets markedsværdi over 300 milliarder kroner.