Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Advarslen buldrede og bragede, men Amazons indtog i Sverige har ikke rystet markedet det fjerneste

Inden Amazon for et halvt år siden tog sit indtog i Sverige var der stor panik over den gigantiske spillers potenitale for at sluge mindre netbutikker på markedet rådt. Indtil videre er det dog gået fredeligt for sig, men... Ja, for der er et 'men'.

Inden Amazons indtog i Sverige, blev handelsgiganten frygtet for dens poteniale til at overtage det svenske marked. Men et halvt år efter mærker Sveriges netbutikker stadig ikke mærket de store forandringer efter Amazons indtog.

Det fortæller leder af Boston Consulting Group i Sverige David Sandberg til Finans. Han er forfatter af konsulenthusets rapport om Amazon i Norden.

Samme budskab lyder fra Niels Ralund, der er e-handelsdirektør hos Dansk Erhverv.

"Man kan næsten ikke måle deres tilstedeværelse," siger han.

Flere grundes kan spille ind, men blandt andet priser,d er ikke matcher dem, som handelsplatformen normalt er kendte for, kan være en årsag.

Eksempelvis kan kun 14 ud af 500 tilfældigt udvalgte varer inden for skønhed og pleje hos Amazon slå priserne i andre svenske netbutikker. I en tilsvarende måling på Lego-produkter var Amazon billigst 13 procent ad gangene.

Men det kan være stilhed før stormen, for Amazon har endnu ikke lanceret selskabets Prime-medlemsordning i Sverige endnu. Ordningen belønner loyale kunder med gratis fragt og andre goder. Det er her, der spås et ryk i markedet.

Amazon slog dørene op for kunder på Amazon.se 28. oktober 2020 med et top moderne lager i Eskilstuna lidt uden for Stockholm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere