Artikel top billede

Advarslen buldrede og bragede, men Amazons indtog i Sverige har ikke rystet markedet det fjerneste

Inden Amazon for et halvt år siden tog sit indtog i Sverige var der stor panik over den gigantiske spillers potenitale for at sluge mindre netbutikker på markedet rådt. Indtil videre er det dog gået fredeligt for sig, men... Ja, for der er et 'men'.

Inden Amazons indtog i Sverige, blev handelsgiganten frygtet for dens poteniale til at overtage det svenske marked. Men et halvt år efter mærker Sveriges netbutikker stadig ikke mærket de store forandringer efter Amazons indtog.

Det fortæller leder af Boston Consulting Group i Sverige David Sandberg til Finans. Han er forfatter af konsulenthusets rapport om Amazon i Norden.

Samme budskab lyder fra Niels Ralund, der er e-handelsdirektør hos Dansk Erhverv.

"Man kan næsten ikke måle deres tilstedeværelse," siger han.

Flere grundes kan spille ind, men blandt andet priser,d er ikke matcher dem, som handelsplatformen normalt er kendte for, kan være en årsag.

Eksempelvis kan kun 14 ud af 500 tilfældigt udvalgte varer inden for skønhed og pleje hos Amazon slå priserne i andre svenske netbutikker. I en tilsvarende måling på Lego-produkter var Amazon billigst 13 procent ad gangene.

Men det kan være stilhed før stormen, for Amazon har endnu ikke lanceret selskabets Prime-medlemsordning i Sverige endnu. Ordningen belønner loyale kunder med gratis fragt og andre goder. Det er her, der spås et ryk i markedet.

Amazon slog dørene op for kunder på Amazon.se 28. oktober 2020 med et top moderne lager i Eskilstuna lidt uden for Stockholm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.