Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Advarslen buldrede og bragede, men Amazons indtog i Sverige har ikke rystet markedet det fjerneste

Inden Amazon for et halvt år siden tog sit indtog i Sverige var der stor panik over den gigantiske spillers potenitale for at sluge mindre netbutikker på markedet rådt. Indtil videre er det dog gået fredeligt for sig, men... Ja, for der er et 'men'.

Inden Amazons indtog i Sverige, blev handelsgiganten frygtet for dens poteniale til at overtage det svenske marked. Men et halvt år efter mærker Sveriges netbutikker stadig ikke mærket de store forandringer efter Amazons indtog.

Det fortæller leder af Boston Consulting Group i Sverige David Sandberg til Finans. Han er forfatter af konsulenthusets rapport om Amazon i Norden.

Samme budskab lyder fra Niels Ralund, der er e-handelsdirektør hos Dansk Erhverv.

"Man kan næsten ikke måle deres tilstedeværelse," siger han.

Flere grundes kan spille ind, men blandt andet priser,d er ikke matcher dem, som handelsplatformen normalt er kendte for, kan være en årsag.

Eksempelvis kan kun 14 ud af 500 tilfældigt udvalgte varer inden for skønhed og pleje hos Amazon slå priserne i andre svenske netbutikker. I en tilsvarende måling på Lego-produkter var Amazon billigst 13 procent ad gangene.

Men det kan være stilhed før stormen, for Amazon har endnu ikke lanceret selskabets Prime-medlemsordning i Sverige endnu. Ordningen belønner loyale kunder med gratis fragt og andre goder. Det er her, der spås et ryk i markedet.

Amazon slog dørene op for kunder på Amazon.se 28. oktober 2020 med et top moderne lager i Eskilstuna lidt uden for Stockholm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere