Artikel top billede

(Foto: Christian Wiediger Rymh)

Advarslen buldrede og bragede, men Amazons indtog i Sverige har ikke rystet markedet det fjerneste

Inden Amazon for et halvt år siden tog sit indtog i Sverige var der stor panik over den gigantiske spillers potenitale for at sluge mindre netbutikker på markedet rådt. Indtil videre er det dog gået fredeligt for sig, men... Ja, for der er et 'men'.

Inden Amazons indtog i Sverige, blev handelsgiganten frygtet for dens poteniale til at overtage det svenske marked. Men et halvt år efter mærker Sveriges netbutikker stadig ikke mærket de store forandringer efter Amazons indtog.

Det fortæller leder af Boston Consulting Group i Sverige David Sandberg til Finans. Han er forfatter af konsulenthusets rapport om Amazon i Norden.

Samme budskab lyder fra Niels Ralund, der er e-handelsdirektør hos Dansk Erhverv.

"Man kan næsten ikke måle deres tilstedeværelse," siger han.

Flere grundes kan spille ind, men blandt andet priser,d er ikke matcher dem, som handelsplatformen normalt er kendte for, kan være en årsag.

Eksempelvis kan kun 14 ud af 500 tilfældigt udvalgte varer inden for skønhed og pleje hos Amazon slå priserne i andre svenske netbutikker. I en tilsvarende måling på Lego-produkter var Amazon billigst 13 procent ad gangene.

Men det kan være stilhed før stormen, for Amazon har endnu ikke lanceret selskabets Prime-medlemsordning i Sverige endnu. Ordningen belønner loyale kunder med gratis fragt og andre goder. Det er her, der spås et ryk i markedet.

Amazon slog dørene op for kunder på Amazon.se 28. oktober 2020 med et top moderne lager i Eskilstuna lidt uden for Stockholm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere