Artikel top billede

(Foto: Websummit, CC BY 2.0 / Image by Dan Taylor)

Elon Musk får lov at købe Tesla-aktier til udsalgspris

Elon Musk har gennem en bonusaftale fået muligheden for at købe over 16 millioner aktier i Tesla - til kun 70 dollar stykket.

Elon Musk får lov at købe i alt 16,8 millioner aktier i Tesla til en pris på kun 70 dollar stykket - 429,31 danske kroner. For os andre dødelige koster samme aktie over 700 dollar stykket på Nasdaq.

Den nye mængde aktier, som Musk - der i forvejen er en af verdens rigeste mænd - har fået til udsalgspris har en samlet værdi på 11 milliarder dollar.

Det skriver Reuters.

Slagtilbuddet har Tesla-grundlæggeren sikret sig gennem en bonusaftale med sin egen virksomhed. Musk får ikke løn for sit virke i Tesla. Til gengæld har milliardøren 12 muligheder for at blive aflønnet.

Bonusaftalen består nemlig af 12 trin, som hver indebærer en finansiel målsætning, som skal nås, hvis Musk vil trække penge ud af virksomheden.

Hvert trin giver Musk 8,4 millioner aktieoptioner til en pris på, ja, 70 dollar stykket.

Den USA-baserede sydafrikaner er netop nået til trin fem og seks på løn-stigen, for at levere en omsætning på 10,39 milliarder dollar og et driftsresultat på 1,84 milliarder dollar indenfor de første tre måneder af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere