Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook vælter sig i reklameindtægter under nedlukning: Men Apples privacy-ændringer lurer om hjørnet

Facebook flyver højt på reklameindtægter i løbet af årets første måneder, hvor omsætningen stiger med knap 50 procent. Nu forventer det sociale medie, at Apples privacy-ændringer snart vil bremse selskabets vækstkurve.

Rent økonomisk har Facebook klaret sig fortrinligt i løbet af årets første tre måneder.

Omfattende samfundsnedlukninger omkring i verden har fået salget af reklamer til at eksplodere.

Det sociale medie kan notere sig en omsætning, der ender på 26,17 milliader dollar, eller svarende til 160,5 milliarder kroner i perioden fra 1. januar til 31. marts.

Det er en stigning på hele 48 procent i forhold samme kvartal sidste år.

Indtjeningen ender samtidig på 58 milliarder kroner i kvartalet, hvilket er næsten dobbelt så meget som samme periode sidste år.

"Vi havde et stærkt kvartal, mens vi hjalp folk med at holde forbindelsen til hinanden og virksomheder med at vokse," siger Mark Zuckerberg, topchef i Facebook, i forbindelse med regnskabet.

Antallet af brugere på Facebooks platform steg med 10 procent. Nu har det sociale medie 2,85 milliarder brugere på verdensplan.

I skrivende stund er Facebook-aktien steget med omkring syv procent i førmarkedet.

Apples privacy-ændringer kan skade Facebook

Facebook oplyser i forbindelse med regnskabet, at Apples kommende privacy-ændringer forventes at påvirke det sociale medie allerede i løbet af andet kvartal af 2021, skriver Reuters.

Hertil forventes det, at væksten vil aftage i tredje og fjerde kvartal.

Facebook har kritiseret Apple i hårde vendinger over, at iPhone-producenten vil indføre krav om, at app-udviklere skal bede om brugernes tilladelse til at indsamle bestemte data til annoncer.

Det sociale medie har tidligere gjort det klart, at denne ændring vil skade selskabets forretning samt mindre virksomheder, der er afhængige af at kunne målrette reklamer.

Det kan du læse mere om her: Tim Cook om ny kontroversiel iPhone-funktion: Vi befinder os i en privacy-krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere