Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Facebook vælter sig i reklameindtægter under nedlukning: Men Apples privacy-ændringer lurer om hjørnet

Facebook flyver højt på reklameindtægter i løbet af årets første måneder, hvor omsætningen stiger med knap 50 procent. Nu forventer det sociale medie, at Apples privacy-ændringer snart vil bremse selskabets vækstkurve.

Rent økonomisk har Facebook klaret sig fortrinligt i løbet af årets første tre måneder.

Omfattende samfundsnedlukninger omkring i verden har fået salget af reklamer til at eksplodere.

Det sociale medie kan notere sig en omsætning, der ender på 26,17 milliader dollar, eller svarende til 160,5 milliarder kroner i perioden fra 1. januar til 31. marts.

Det er en stigning på hele 48 procent i forhold samme kvartal sidste år.

Indtjeningen ender samtidig på 58 milliarder kroner i kvartalet, hvilket er næsten dobbelt så meget som samme periode sidste år.

"Vi havde et stærkt kvartal, mens vi hjalp folk med at holde forbindelsen til hinanden og virksomheder med at vokse," siger Mark Zuckerberg, topchef i Facebook, i forbindelse med regnskabet.

Antallet af brugere på Facebooks platform steg med 10 procent. Nu har det sociale medie 2,85 milliarder brugere på verdensplan.

I skrivende stund er Facebook-aktien steget med omkring syv procent i førmarkedet.

Apples privacy-ændringer kan skade Facebook

Facebook oplyser i forbindelse med regnskabet, at Apples kommende privacy-ændringer forventes at påvirke det sociale medie allerede i løbet af andet kvartal af 2021, skriver Reuters.

Hertil forventes det, at væksten vil aftage i tredje og fjerde kvartal.

Facebook har kritiseret Apple i hårde vendinger over, at iPhone-producenten vil indføre krav om, at app-udviklere skal bede om brugernes tilladelse til at indsamle bestemte data til annoncer.

Det sociale medie har tidligere gjort det klart, at denne ændring vil skade selskabets forretning samt mindre virksomheder, der er afhængige af at kunne målrette reklamer.

Det kan du læse mere om her: Tim Cook om ny kontroversiel iPhone-funktion: Vi befinder os i en privacy-krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.