Artikel top billede

(Foto: Foto: Anthony Quintano, CC BY 2.0)

Facebook vælter sig i reklameindtægter under nedlukning: Men Apples privacy-ændringer lurer om hjørnet

Facebook flyver højt på reklameindtægter i løbet af årets første måneder, hvor omsætningen stiger med knap 50 procent. Nu forventer det sociale medie, at Apples privacy-ændringer snart vil bremse selskabets vækstkurve.

Rent økonomisk har Facebook klaret sig fortrinligt i løbet af årets første tre måneder.

Omfattende samfundsnedlukninger omkring i verden har fået salget af reklamer til at eksplodere.

Det sociale medie kan notere sig en omsætning, der ender på 26,17 milliader dollar, eller svarende til 160,5 milliarder kroner i perioden fra 1. januar til 31. marts.

Det er en stigning på hele 48 procent i forhold samme kvartal sidste år.

Indtjeningen ender samtidig på 58 milliarder kroner i kvartalet, hvilket er næsten dobbelt så meget som samme periode sidste år.

"Vi havde et stærkt kvartal, mens vi hjalp folk med at holde forbindelsen til hinanden og virksomheder med at vokse," siger Mark Zuckerberg, topchef i Facebook, i forbindelse med regnskabet.

Antallet af brugere på Facebooks platform steg med 10 procent. Nu har det sociale medie 2,85 milliarder brugere på verdensplan.

I skrivende stund er Facebook-aktien steget med omkring syv procent i førmarkedet.

Apples privacy-ændringer kan skade Facebook

Facebook oplyser i forbindelse med regnskabet, at Apples kommende privacy-ændringer forventes at påvirke det sociale medie allerede i løbet af andet kvartal af 2021, skriver Reuters.

Hertil forventes det, at væksten vil aftage i tredje og fjerde kvartal.

Facebook har kritiseret Apple i hårde vendinger over, at iPhone-producenten vil indføre krav om, at app-udviklere skal bede om brugernes tilladelse til at indsamle bestemte data til annoncer.

Det sociale medie har tidligere gjort det klart, at denne ændring vil skade selskabets forretning samt mindre virksomheder, der er afhængige af at kunne målrette reklamer.

Det kan du læse mere om her: Tim Cook om ny kontroversiel iPhone-funktion: Vi befinder os i en privacy-krise
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere