Artikel top billede

(Foto: Sora Shimazaki)

Datatilsyn truer kommentar-tjenesten Disqus med kæmpebøde: Krav på 25 millioner norske kroner

Den amerikanske kommentar-tjeneste Disqus rammes af millionkrav fra de norske myndigheder for persondatabrud.

Det norske tilsynsmyndighed på it-området, Datatilsynet, varsler denne uge om et bødekrav på 25 millioner norske kroner til den amerikanske kommentar-tjeneste Disqus.

Det svarer til 18,6 millioner danske kroner.

Den høje bødetakst begrundes med, at der er tale om et ’alvorligt brud’, hvor flere hundrede tusinde nordmænd er blevet profileret og sporet mens persondata er blevet delt på tværs af syv populære hjemmesider Norge heriblandt tv2.no, adressa.no, nrk.no og p3.no.

”Vi konstaterer at Disqus har tracket, profileret og delt personoplysninger om personer i Norge, når de besøgte disse syv hjemmesider med Disqus kommentar-løsningen i perioden mellem maj 2018 og december 2019. Vores foreløbige konklusion er, at det er sket i strid med persondataforordningens krav til ansvarlighed, retsprincipper samt information til brugerne,” fortæller det norske datatilsyns direktør Bjørn Erik Thon på mynedighedens hjemmeside.

Bøden er endnu ikke endeligt vedtaget af myndigheden, som har givet tjenesten en indsigelsesfrist den 31. maj 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere