Artikel top billede

200 belgiske organisationer lagt ned af kæmpe DDoS-angreb

Mere end 200 belgiske organisationer - herunder parlament, regering og universiteter - lagt ned af et stort DDoS-angreb. Ingen aner hvem der har stået bag.

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at DDoS-angreb for alvor rammer hårdt, men belgierne kan for tiden skrive under på, at man stadig skal holde øje med store oversvømmelses-angreb.

Mere end 200 store belgiske organisationer er nemlig i de seneste dage blevet lagt ned af et stort DDoS-angreb, der begyndte tirsdag og sidenhen har oversvømmet en række store services og sites med enorme mængder af trafik.

Det har gjort de en række vigtige websites utilgængelige for offentligheden, ligesom den enorme mængde af forespørgsler også har lagt flere interne systemer helt ned.

Belnet ramt

Angrebet ramte blandt andet den statslige internet-leverandør Belnet, der er ISP for Belgiens uddannelses-institutioner, forsknings-centre og statslige myndigheder - herunder ministerier og det belgiske parlament.

Angrebet har således betydet, at en række møder og lignende i det belgiske parlament er blevet udskudt, da politikerne og andre ikke har kunnet få adgang til de digitale møde-tjenester.

Belnet meddelte onsdag, at tjenesterne så småt er på højkant igen.

Det belgiske Center for Cybersecurity Belgium meddeler, at angrebet ramte så hårdt, fordi hackerne hele tiden skiftede taktik, hvilket gjort det meget svært at neutralisere angrebet.

Belnet meddeler, at angrebet ser ud til alene at have haft til formål at genere og forstyrre. Der er således ingen tegn på, at der er blevet stjålet data, på system-infiltration eller på, at der er blevet ødelagt noget under angrebet.

Belnet har umiddelbart ingen anelse om, hvem der har stået bag angrebet.Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.