Artikel top billede

Hackerangreb tvinger en af USA's største brændstofledninger i knæ

Et massivt ransomware-angreb lagde en af USA's største brændstofledninger ned fredag. Samtidig stiger bekymringen over det amerikanske elnets sårbarhed.

Et cyberangreb tvang en af USA's største rørledninger til at lukke ned midlertidigt.

Fredag blev Colonial Pipeline, der er operatøren bag den gigantiske brændstofledning, ramt af et ransomware-angreb.

Angrebet sker midt i en tid, hvor bekymring over sårbarheden af den kritiske infrastruktur i USA i stigende, skriver CNN.

Den amerikanske regering med Joe Biden i spidsen lancerede sidste måned et forsøg på at styrke cybersikkerheden i landets elnet og opfordrede branchens ledere til at installere teknologi, der kan afhænde angreb på strømforsyningen.

Colonial Pipieline transporterer dagligt over 100 millioner liter benzin og andet brændstof på Houston i Texas til havneområdet i New York.

Operatøren blev opmærksomme på angrebet fredag, der fik selskabet tl at stoppe driften midlertidigt.

"Som modsvar tog vi proaktivt visse systemer offline for at begrænse angrebet, som midlertidigt har standset alle rørledningsoperationer og påvirket nogle af vores it-systemer,” lyder det i en officiel udmelding fra operatøren.

Colonial Pipeline har allerede hyret et cybersikkerhedsfirma til at undersøge hændelsen og føderale agenturer er underrettet. Samtidig bekræfter en talsperson fra FireEye, at selskabet er hyret til at styre efterforskningen.

Det amerikanske agentur for cybersikkerhed og infrastruktur er "i kontakt med virksomheden og vores partnere omkring situationen," lyder det fra Eric Goldstein, administrerende direktør for CISAs cybersikkerhedsafdeling, i en udtalelse lørdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere