Artikel top billede

Hackerangreb tvinger en af USA's største brændstofledninger i knæ

Et massivt ransomware-angreb lagde en af USA's største brændstofledninger ned fredag. Samtidig stiger bekymringen over det amerikanske elnets sårbarhed.

Et cyberangreb tvang en af USA's største rørledninger til at lukke ned midlertidigt.

Fredag blev Colonial Pipeline, der er operatøren bag den gigantiske brændstofledning, ramt af et ransomware-angreb.

Angrebet sker midt i en tid, hvor bekymring over sårbarheden af den kritiske infrastruktur i USA i stigende, skriver CNN.

Den amerikanske regering med Joe Biden i spidsen lancerede sidste måned et forsøg på at styrke cybersikkerheden i landets elnet og opfordrede branchens ledere til at installere teknologi, der kan afhænde angreb på strømforsyningen.

Colonial Pipieline transporterer dagligt over 100 millioner liter benzin og andet brændstof på Houston i Texas til havneområdet i New York.

Operatøren blev opmærksomme på angrebet fredag, der fik selskabet tl at stoppe driften midlertidigt.

"Som modsvar tog vi proaktivt visse systemer offline for at begrænse angrebet, som midlertidigt har standset alle rørledningsoperationer og påvirket nogle af vores it-systemer,” lyder det i en officiel udmelding fra operatøren.

Colonial Pipeline har allerede hyret et cybersikkerhedsfirma til at undersøge hændelsen og føderale agenturer er underrettet. Samtidig bekræfter en talsperson fra FireEye, at selskabet er hyret til at styre efterforskningen.

Det amerikanske agentur for cybersikkerhed og infrastruktur er "i kontakt med virksomheden og vores partnere omkring situationen," lyder det fra Eric Goldstein, administrerende direktør for CISAs cybersikkerhedsafdeling, i en udtalelse lørdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Lars Seier headhuntede Mærsk-veteran til sit kryptoprojekt: “Jeg er sikker på, at Mærsk ville vælge en blockchain-løsning som Concordiums, hvis de i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden”
Interview: Mærsk-veteranen Lone Fønss Schrøder, der i dag står i spidsen for Lars Seiers blockhain-satsning Concordium, vurderer, at Mærsk ville have valgt en anden type løsning til selskabets blockchain-satsning, hvis shipping-giganten i dag skulle bygge en blockchain-løsning fra bunden.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.