Artikel top billede

Hackerangreb tvinger en af USA's største brændstofledninger i knæ

Et massivt ransomware-angreb lagde en af USA's største brændstofledninger ned fredag. Samtidig stiger bekymringen over det amerikanske elnets sårbarhed.

Et cyberangreb tvang en af USA's største rørledninger til at lukke ned midlertidigt.

Fredag blev Colonial Pipeline, der er operatøren bag den gigantiske brændstofledning, ramt af et ransomware-angreb.

Angrebet sker midt i en tid, hvor bekymring over sårbarheden af den kritiske infrastruktur i USA i stigende, skriver CNN.

Den amerikanske regering med Joe Biden i spidsen lancerede sidste måned et forsøg på at styrke cybersikkerheden i landets elnet og opfordrede branchens ledere til at installere teknologi, der kan afhænde angreb på strømforsyningen.

Colonial Pipieline transporterer dagligt over 100 millioner liter benzin og andet brændstof på Houston i Texas til havneområdet i New York.

Operatøren blev opmærksomme på angrebet fredag, der fik selskabet tl at stoppe driften midlertidigt.

"Som modsvar tog vi proaktivt visse systemer offline for at begrænse angrebet, som midlertidigt har standset alle rørledningsoperationer og påvirket nogle af vores it-systemer,” lyder det i en officiel udmelding fra operatøren.

Colonial Pipeline har allerede hyret et cybersikkerhedsfirma til at undersøge hændelsen og føderale agenturer er underrettet. Samtidig bekræfter en talsperson fra FireEye, at selskabet er hyret til at styre efterforskningen.

Det amerikanske agentur for cybersikkerhed og infrastruktur er "i kontakt med virksomheden og vores partnere omkring situationen," lyder det fra Eric Goldstein, administrerende direktør for CISAs cybersikkerhedsafdeling, i en udtalelse lørdag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere