Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

AWS følger trop på Microsofts løfte om at holde data i EU: Går "videre end hvad der kræves af Schrems II-dommen"

Amazon Web Services reagerer, efter Microsoft i forrige uge højtideligt lovede selskabets brugere at sikre, at al data fra EU ville blive i EU.

Amazon Web Services deler ingen kunde-data uden kundernes godkendelse og giver alle kunder mulighed for, at deres data ikke forlader EU.

Sådan lyder nogle af hoved-pointerne fra det store cloud-selskabs reaktion på Microsofts højtidelige udmelding i forrige om, at alle kunder i EU fremover vil få mulighed for at ‘håndtere og lagre alle data inden for EU” - dog med en række undtagelser.

Microsoft løfte - ‘pledge’ - til kunderne får nu konkurrenten AWS på banen.

Går videre end andre

For AWS’ den samme tilgang til data-håndtering som Microsoft og tilbyder i dag også selskabets kunder mulighed for at holde al data inden for EU’s grænser.

“AWS-kunder kan allerede lagre deres indhold fuldstændigt i Europa, og det er noget, som vi har tilbudt i adskillige år,” meddeler AWS til Computerworld.

Ifølge selskabet kan kunderne således selv vælge hvor de vil lagre data, hvordan det skal lagres og hvem, der har adgang til det.

“De kan lagre deres data i Frankrig, Tyskland, Irland, Italien, Sverige og Storbritannien og fra 2022 og begyndelsen af 2023 i Spanien og Schweiz,” meddeler AWS.

Selskabet offentliggjorde et par måneder før Microsofts ‘pledge’ en blogpost, hvor selskabet d. 17. februar skrev, at det nu var klar med en række ‘forstærkede kontraktuelle løfter.’

Ifølge selskabet går disse løfter ‘videre end hvad der kræves af Schrems II-dommen og for nuværende leveres af andre cloud-leverandører,’ når det handler om at beskyttede brugerens persondata.

De inkluderer en erklæring om, at AWS vil ‘udfordre’ enhver statslig anmodning om udlevering af data, hvis der vel at mærke er tale om, at anmodningen er i strid med EU-lov, er generel eller på anden måde giver AWS grund til det.

Samtidig lover AWS, at selskabet alene vil lække et minimum af data til statslige myndigheder - altså så få data som muligt for at leve op til en eventuel anmodning, som selskabet ikke kan slippe uden om.

Du kan finde AWS’s blogpost her.Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Hvordan ser kundetilfredshed ud i det moderne kontaktcenter?
Det er simpelt: Dine kunder får de svar, som de har brug for, gennem deres fortrukne kanal, med forbløffende hastighed. Gå ikke glip af denne e-bog, hvor vi gennemgår alt hvad du behøver at vide omkring Cisco Webex Contact Center.