Topnyhed:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Morgen-briefing: Google åbner sin første fysiske butik til sommer / Startup fra Berlin vil være Youtube for præsentationer / En ny Tesla-fabrik i England?

Morgen-briefing: Google åbner sin første fysiske butik til sommer / Startup fra Berlin vil være Youtube for præsentationer / En ny Tesla-fabrik i England? / Tencent voksede overraskende meget i første kvartal

Mornings. Så nåede vi frem til ugens sidste melding fra den på en gang fremskudte og parallelforskudte lyttepost mod syd. Lyttebøjerne har leveret, og snart ligger de trygt og godt i dyndet i Østersøen igen og venter på nye ordrer. Ved fjernskriveren: Niels Veileborg

Google åbner sin første fysiske butik til sommer

Google følger i Apples succesfulde fodspor og åbner sin første permanente fysiske butik til sommer, skriver Reuters.

Butikken bliver placeret i New York City i Chelsea-kvarteret, som ligger tæt på Googles campus, hvor godt 11.000 ansatte arbejder.

Butikken skal sælge produkter som Pixel-smartphones, Pixelbooks, Fitbit-enheder og hele paletten af Nest smart home-enheder.

Det bliver også muligt at få support og service til Googles produkter, og butikken bliver også udleveringssted for produkter bestilt online.

Google har tidligere etableret såkaldte pop up-butikker. Apple har 270 fysiske butikker alene i USA.

Startup fra Berlin vil være Youtube for præsentationer

Powerpoint-killer. Det kalder den tyske startup Pitch sig. Selskabet har netop hentet omtrent en halv milliard kroner i ny kapital, og pengene skal bruges til at etablere det, selskabet selv kalder for Youtube for præsentationer. Det skriver Reuters.

Målet er at bygge et indholds- og publicerings økosystem, som folk over hele verden kan bruge til at dele og udvikle indhold. Platrformen giver en masse muligheder for at samarbejde om projekter, deriblandt videomøder.

Manden bag hedder Christian Reber. Han solgte i 2015 sin startup Wunderlist til Microsoft for et sted mellem 100 og 200 millioner dollars.

En ny Tesla-fabrik i England?

Ifølge BBC spekuleres der i, om Tesla pønser på at bygge en ny Tesla-samlefabrik i England.

Topchefen Elon Musk landede i Luton lufthavn i sidste weekend og blev i to dag. Og omtrent samtidig blev lokale myndigheder bedt om på rekordtid at fremskaffe mulige byggegrunde i størrelsesordenen 250 hektar.
Hele affæren blev sat i gang af den britiske regerings nye post Brexit investeringsorgan, som skal lette diskussioner mellem myndigheder og mulige udenlandske investorer.

Det er dog ikke første gang, at Musk lander i Luton og giver anledning til lignende rygter. Efter opholdet der fortsatte han til Tyskland, hvor Tesla er ved at bygge en såkaldt Gigafactory.

Tencent voksede overraskende meget i første kvartal

Den kinesiske teknologigigant Tencent voksede overraskende meget i første kvartal, skriver Børsen.

Omsætningen blev 25 procent større end samme kvartal 2020 og landede på cirka 128 milliarder kroner.

Resultatet på bunden voksede imponerende 65 procent til cirka 45 milliarder kroner.
Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.