Artikel top billede

Skal din næste pc holde strøm i dagevis og koste under 2.000 kroner? Så bliver det givetvis med denne chip

Chip-producenten Qualcomm er ude med en ny generation af processorer og værktøjer, hvor de allerbilligste maskiner tilbydes lovende egenskaber.

Chip-producenten Qualcomm er denne uge ud med anden generation af sin fleksible Snapdragon 7c processor.

Det er en vigtig nyhed for selskabet, da den forventes at tilbyde både rimelig ydelse, flere dages driftstid samt 4G-mobilopkobling til pc’er i 300 dollars klassen, godt 1.800 kroner, skriver tech-mediet ZDnet.

”Når du betragter pc-markedet, bemærker man at features ofte begrænses til premium-systemer. Vi bringer premium-funktioner ned til helt nye prisniveauer,” noterer Qualcomms produktchef Miguel Nunes.

Snapdragon 7c gen. 2 forventes at få debut i både Windows og ChromeOS baserede pc’er i både laptop og desktop format.

Vigtigt udviklingskit

Snapdragon 7C er som selskabets øvrige processorer bygget ovenpå ARM-arkitekturen, hvilket har vist sig at give knas med særligt Windows 10 styresystemet, hvis bagkatalog af programmer oftest er bygget til en anden arkitektur.

Derfor lancerer Qualcomm sideløbende en udviklingsplatform til Windows 10 styresystemet, som skal udnytte processorens evner bedst muligt, samt give udviklere muligheder som GPS-opkobling og geofencing – evner som er sjældent set i pc’er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere