Artikel top billede

Skal din næste pc holde strøm i dagevis og koste under 2.000 kroner? Så bliver det givetvis med denne chip

Chip-producenten Qualcomm er ude med en ny generation af processorer og værktøjer, hvor de allerbilligste maskiner tilbydes lovende egenskaber.

Chip-producenten Qualcomm er denne uge ud med anden generation af sin fleksible Snapdragon 7c processor.

Det er en vigtig nyhed for selskabet, da den forventes at tilbyde både rimelig ydelse, flere dages driftstid samt 4G-mobilopkobling til pc’er i 300 dollars klassen, godt 1.800 kroner, skriver tech-mediet ZDnet.

”Når du betragter pc-markedet, bemærker man at features ofte begrænses til premium-systemer. Vi bringer premium-funktioner ned til helt nye prisniveauer,” noterer Qualcomms produktchef Miguel Nunes.

Snapdragon 7c gen. 2 forventes at få debut i både Windows og ChromeOS baserede pc’er i både laptop og desktop format.

Vigtigt udviklingskit

Snapdragon 7C er som selskabets øvrige processorer bygget ovenpå ARM-arkitekturen, hvilket har vist sig at give knas med særligt Windows 10 styresystemet, hvis bagkatalog af programmer oftest er bygget til en anden arkitektur.

Derfor lancerer Qualcomm sideløbende en udviklingsplatform til Windows 10 styresystemet, som skal udnytte processorens evner bedst muligt, samt give udviklere muligheder som GPS-opkobling og geofencing – evner som er sjældent set i pc’er.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere