Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Førerløse biler får det grønne lys i Tyskland / Her er det nye interaktive kort over Danmarks luftkvalitet / Visma åbner portene til nyt kæmpe-kontor

Morgen-briefing: Førerløse biler får det grønne lys i Tyskland / Her er det nye interaktive kort over Danmarks luftkvalitet / Visma åbner portene til nyt kæmpe-kontor

Velkommen til Computerworlds morgen-briefing og et frisk nyheds-overblik torsdag 27. maj.

I dag bliver desuden dagen, hvor en ny it-stjerne får sin børsdebut, når Trifork får sin offentlige debut på Nasdaq Copenhagen klokken 09.00.

Dagens nyhedsmiks er serveret af morgenbestyrer Niels de Boissezon.

Førerløse biler får det grønne lys i Tyskland

Den tyske regering åbner nu op for, at helt førerløse biler fremover kan trille omkring på de tyske veje, skriver det amerikanske tech-medie Techcrunch.

Fra en gang i 2022, vil det være muligt at lade biler med såkaldt ’niveau 4’ autonomi trille omkring.

Disse køretøjer angives som værende fuldt ud autonome køresystemer, som kan køre uden behov for input fra en chauffør.

De selvkørende biler vil dog være begrænset til at cirkulere i udvalget geografiske områder i første ombæring.

Her er det nye interaktive kort over Danmarks¬luftkvalitet

Det Nationale center for Miljø og Energi, DCE, er ude med et nyt digitalt kort til at se og følge luftkvaliteten under den danske himmel.

I sin nye version bliver hjemmesiden ’Luften på din vej’ er der et udvidet kort over de mange luftforureningskomponenter som kvæstofdioxid, ’black carbon’ og ultrafine partikler der kan dukke op ved ens adresse.

Kortet er interaktivt og er baseret på Copenhagen Air View Data.

Nationalt Center for Miljø og Energi er en del af det tidligere Danmarks Miljøundersøgelser, DMU, og er organiseret i tre enheder under Faculty of Science and Technology ved Aarhus Universitet.

Visma åbner portene til nyt kæmpe-kontor

Visma Danmark, som står bag tjenester som Dinero, e-conomic, Visma Dataløn, Visma Enterprise og Visma Consulting rykker denne uge ind i et samlet kæmpekontor i Carlsberg Byen, København.

I alt bliver det 20.000 kvadratmeter spritnyt byggeri der skal huse omtrent 900 ansatte. I alt kan det nye kontor huse 1.200 arbejdspladser. 200 pladser er dog indrettet som fleksible ’flypladser’.

“Tingene går stærkt i Visma, og det er med stor stolthed, vi kan samle vores sjællandske virksomheder i moderne rammer midt i København. Det nye hovedkontor skal ses som en investering i fremtiden, hvor vi forventer, at samspillet mellem virksomhederne vil stige kraftigt, hvorfor vi samtidig kan tilbyde endnu bedre løsninger til vores kunder i fremtiden,” fortæller Carsten Boje Møller, der er divisionschef i Visma.

Computerworld kunne forrige måned give et smugkig på det nye byggeri indefra. Det kan du kan læse mere om herunder.

OnePlus vokser vildt i Danmark

Antallet af nye OnePlus smartphones i den danske handel er eksploderet igennem det seneste år. Fra første kvartal 2020 til samme kvartal i 2021 er antallet af OnePlus-telefoner i Danmark mere end tredoblet med en vækst 202 procent.

I samme periode er virksomhedens danske markedsandel målt på forsendelser vokset fra 1,5 procent til 5,5 procent.

Det viser tal fra analysehuset Counterpoint Research.

Bag væksten er selskabets voksende portefølje af smartphone, som er gået fra udelukkende at tilbyde high-end telefoner, til nu at rumme telefoner i flere prislag.

Den prisvenlig OnePlus Nord kan blandt andet kalde sig for den bedst sælgende 5G-telefon i mellemsegmentet, mens OnePlus 8-serien bidrager til at gøre OnePlus tredjestørst i Danmark i prislejet mellem 400 og 800 amerikanske dollar.

Bitcoin-reklame forbydes – vurderet ’for uansvarlig’

En trillende reklamesøjle for køb af kryptovalutaen Bitcoin kunne tidligere på året ses køre omkring på siden af de ikoniske London-bybusser.

Men nu er kampagnen altså forbudt af de britiske tilsynsmyndigheder indenfor annoncer, Advertising Standards Agency (ASA),, som vurderer at reklamefremstødet som værende uansvarligt.

Det skriver britiske BBC.

På de nu forbudte reklamer for krypto-børsen Luno, lød blandt andet beskeden ’Når du ser bitcoin-reklamer på siden af en bus, så er det tid til at købe’ akkompagneret af en tegning af bitcoin-logoet.