Artikel top billede

Dansk tænketank vil have opgør med Silicon Valley: Ansvarlighed skal være konkurrencefordel

Regulering af persondata skal vendes fra at være en byrde til at være en konkurrencefordel, mener tech-kommission.

Den amerikanske start-up kultur bør revideres, og få et dansk islæt i form af ansvarlighed mener teknologi-tænketanken TechDK Kommissionen.

silicon Valleys iværksætterkultur er et sejrsrigt og derfor også udbredt forbillede, men det har haft mange uheldige konsekvenser.

Og det bør den danske it-scene gå væk fra mener Djøf tænketanken TechDK – i stedet skal der satses på tech-ansvarlighed.

Formanden for tænketanken Stine Bosse siger til Finans, at det sker når tiltag som regulering af persondata vendes til en styrke.

”Vi har en kæmpestor opgave i Danmark – at få så mange start-ups i gang på det digitale område som muligt. Vi er i konkurrence med USA og Kina, og der er supergode muligheder for at lave noget spændende. Men reguleringen af persondata er i dag en byrde for små virksomheder. Det skal vi have vendt til en konkurrencefordel,” siger hun overfor mediet.

Ved at satse på den ansvarlige niche, kan Danmark blive et foregangsland i lighed med hvordan investeringer i grønne løsninger og bæredygtighed har bidraget landets vækst, lyder det.

Flere års fængsel for groft data-misbrug

I en tidligere rapport fra kommissionen lægger tænketanken op til, at straffene for grov overtrædelse af databeskyttelsesloven skal skærpes betydeligt.

De nuværende straffe er ineffektive mener kommissionen, fordi store tech-virksomheder gentagne gange har forbrudt sig med persondataloven og fortsat gør.

Tænketanken foreslog dengang, at straframmen udvides betragteligt, så man kan idømmes op til to års fængsel.

Samtidig opfordre kommissionen til, at der skal indføres en minimumsstraf for grov overtrædelse af persondataloven.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Kan ikke skifte leverandør: Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle uden udbud
Region Sjælland underskriver million-aftale med Oracle, der er eneste selskab, der kan levere den software, som regionen er afhængig af. “Et skifte fra Oracle-teknologi til anden teknologi er noget nær umuligt,” konkluderer regionen.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.