Artikel top billede

Dansk tænketank vil have opgør med Silicon Valley: Ansvarlighed skal være konkurrencefordel

Regulering af persondata skal vendes fra at være en byrde til at være en konkurrencefordel, mener tech-kommission.

Den amerikanske start-up kultur bør revideres, og få et dansk islæt i form af ansvarlighed mener teknologi-tænketanken TechDK Kommissionen.

silicon Valleys iværksætterkultur er et sejrsrigt og derfor også udbredt forbillede, men det har haft mange uheldige konsekvenser.

Og det bør den danske it-scene gå væk fra mener Djøf tænketanken TechDK – i stedet skal der satses på tech-ansvarlighed.

Formanden for tænketanken Stine Bosse siger til Finans, at det sker når tiltag som regulering af persondata vendes til en styrke.

”Vi har en kæmpestor opgave i Danmark – at få så mange start-ups i gang på det digitale område som muligt. Vi er i konkurrence med USA og Kina, og der er supergode muligheder for at lave noget spændende. Men reguleringen af persondata er i dag en byrde for små virksomheder. Det skal vi have vendt til en konkurrencefordel,” siger hun overfor mediet.

Ved at satse på den ansvarlige niche, kan Danmark blive et foregangsland i lighed med hvordan investeringer i grønne løsninger og bæredygtighed har bidraget landets vækst, lyder det.

Flere års fængsel for groft data-misbrug

I en tidligere rapport fra kommissionen lægger tænketanken op til, at straffene for grov overtrædelse af databeskyttelsesloven skal skærpes betydeligt.

De nuværende straffe er ineffektive mener kommissionen, fordi store tech-virksomheder gentagne gange har forbrudt sig med persondataloven og fortsat gør.

Tænketanken foreslog dengang, at straframmen udvides betragteligt, så man kan idømmes op til to års fængsel.

Samtidig opfordre kommissionen til, at der skal indføres en minimumsstraf for grov overtrædelse af persondataloven.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere