Artikel top billede

Fremover holder Tesla-biler øje med chaufføren: Skal forhindre misbrug af 'Autopilot'

Det ombordværende kamera skjult inde i bakspejlet inde i kabinen på Tesla model 3 og Model Y rettes nu mod chaufføren.

Førerne af Teslas to populære Model 3 og Model Y elbiler kan fremover se frem til at blive overvåget af bilen ombordværende kamerasystem.

Det sker efter at Tesla i disse dage udsender en software-opdatering til bilerne, der skal komme misbrug af Teslas ’Autopilot’ funktion til livs.

Fremover vil kameraet gemt inde i bilens bakspejl kunne registrere om en fører af bilen er opmærksom på vejen og give ham eller hende besked om at fokusere på vejen.

Tesla forsikrer, at overvågningen af føreren foregår i et lukket kredsløb, hvor kameraets data aldrig forlader bilen, lyder det.

Det sker efter at Tesla møder voksende kritik af selskabets monitoreringssystem ikke griber ind, under uforsvarlig kørsel i takt med at stadigt flere brugere offentligt har vist hvordan ’Autopilot’ køre af sig selv, og i visse tilfælde også kan køre galt – med flere dødsfald til følge.

I enkelte grelle tilfælde demonstrerede Tesla-brugere på YouTube og TikTok, hvordan føreren kunne hoppe over på bagsædet, mens ’Autopilot’ funktionen tog over, skriver netmediet Techcrunch.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere