Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Ny test afslører: Teslas autopilot kan meget nemt snydes til at køre bilen uden nogen i førersædet

Den omstridte autopilot-funktion i Teslas biler kan ret nemt snydes til at køre bilen uden nogen i førersædet. Det viser en helt frisk test fra USA efter dødsulykken for en uge siden.

Tesla har ikke haft en god uge, lad os bare sige det sådan.

I sidste weekend skete en tragisk ulykke, hvor en Tesla angiveligt på autopilot bragede ind i et træ, og to passagerer omkom.

I kølvandet på det kom det frem, at de amerikanske myndigheder er i sving med nærmere undersøgelser af en hel håndfuld ulykker, som involverer Tesla-biler.

Det kan du læse mere om her: Endnu en tragisk ulykke med førerløs Tesla: Musk har store forventninger til ny software

I ugens løb var selskabet så mål for en happening i Kina, som er et af Teslas største markeder.

En kvindelig kunde demonstrerede højlýdt sin utilfredshed Teslas bremsesystem under en biludstilling, og en video af seancen gik viralt, hvorefter både kvinden og Tesla fik en røffel af de kinesiske myndigheder.

Og nu lander så nyheden om, at det velansete amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports netop har påvist i en test, at Teslas autopilot-system meget nemt kan snydes til at fungere uden en fører ved rattet.

Consumer Reports tog handsken op efter ulykken nord for Houston i Texas. Forbrugermagasinet testede en Tesla Model Y på en lukket bane, og testten viste altså, at systemet meget nemt kan snydes.

Testholdet var i stand til igen og igen at snyde bilens software og konkluderer, at softwarens sikkerhedsfeatures er helt utilstrækkelige.

Systemet var dels ikke i stand til at sikre, at føreren var opmærksom, dels kunne softwaren ikke afgøre, om der overhovedet var en person i førersædet

“Det var en smule skræmmende, da det gik op for os, hvor nemt det var at omgå sikkerhedssystemet, som vi har påvist helt klart er utilstrækkeligt”, siger chefen for Consumer Reports biltestenhed Jake Fisher ifølge BBC.

Ifølge Tesla er selskabets autopilot-system indrette sådan, at det kræver, at føreren af bilen er fuldstændig opmærksom, og at systemet ikke gør bilen selvkørende.

Sikkerhedssystemet tjekker blandt andet, om føreren har hænderne på rattet, om sikkerhedsselen er låst, og om dørene er lukket.CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.