Artikel top billede

ATP vil skyde milliarder af kroner i danske vækstvirksomheder - særligt fokus på it-området

Pensionskæmpen ATP er klar til at investere op mod seks milliarder kroner i danske virksomheder. ATP vil navnlig have øje for vækstlaget og it-virksomheder. En vigtig udmelding, lyder det fra serieiværksætter.

Med et nyt investeringsinitiativ vil ATP over de næste tre år skyde op mod seks milliarder kroner ind i både nye og etablerede danske virksomheder. Blandt andet vil fokus være direkte investeringer i danske it-virksomheder.

Sådan lyder meldingen på ATP's hjemmeside.

Milliard-investeringerne fra ATP skal ud og arbejde langsigtede, lyder det, og så skal de udover et fokus på it have øje for danske virksomheder inden for medtech, pharma og vedvarende energi, som står overfor forretnings- eller ejermæssige transformation.

Samtidig vil der være fokus på profitable virksomheder med omsætning på minimum 250 millioner kroner, hvor ATP kan opnå ejerandele på mellem 20 og 49 procent.

Det er via den nye enhed ATP Langsigtet Dansk Kapital, at ATP vil skyde de op mod seks milliarder kroner direkte ind i danske virksomheder. Ifølge ATP's direktør Bo Foged skal investeringerne - foruden at give et godt afkast - være med til at sikre vækst og arbejdspladser i Danmark.

"Ved at ATP nu i højere grad går ind med langsigtede, direkte investeringer, er vi med til at sikre vækst i danske virksomheder og vil forventeligt understøtte både dansk vækst og danske arbejdspladser samtidig med, at afkastet kommer alle danskere til gavn," lyder det fra direktøren.

Kæmpe gevinst for nystartede danske virksomheder

Hos serieiværksætter og formand for IT-Branchens kapitaludvalg Michael Moesgaard Andersen vækker nyheden om den massive investeringslyst fra ATP stor glæde.

Han mener, at pengene fra kapitalstærke ATP kan have en enorm betydning for hele det danske vækstlag.

"ATP’s satsning kan være med til at skabe fremtidens store danske virksomheder, så det er en vigtig udmelding, som vi har efterspurgt i et langt stykke tid," lyder det fra Michael Moesgaard Andersen, der fortsætter:

"At det netop er ATP, og dermed vores fælles pensionsmidler, der skal være med til at styrke danske vækstsucceser, kan også være med til løfte den enkelte danskeres opmærksomhed og interesse i disse virksomheder. Det kan både give et ekstra skub til vækstvirksomhederne, men også være med til at skabe en stærkere investeringskultur i Danmark. Så det er et rigtigt positivt udspil."