Artikel top billede

Dette spritnye Microsoft-program gør det nemt at installere apps udefra

Microsoft er omsider ude med en dedikeret package manager til Windows

Microsoft er ude med første version af en såkaldt ’Package Manager’ som gør det enkelt at automatisere installationer af programmer og apps, udenfor selskabets Microsoft Store.

Den nye app hedder Winget og slippes løs i denne uge i version 1.0.

For de mere avancerede pc-brugere, er package managere et must, da de gør muligt at styre og opdatere programmer ombord på ens system.

Som produkchef Demitrius Nelon forklarer på en Microsoft-blog:

”Det er essentielt et sæt af software-værktøjer som hjælper med at automatisere processen med at få software installeret på maskinen. Du specificerer hvilke apps du vil have installeret, og så vil programmet sørge for at finde den nyeste, eller den rette, version hentet og installeret.”

Microsofts Winget-feature blev teaset allerede tilbage ved Build 2020 udviklermessen.

Det får du i Winget 1.0

Med Winget 1.0 følger gængse og populære terminal kommandoer såsom install terminal, powershell og powertoys.

Som med de fleste package managers er programmet kommando-prompt baseret.

Winget 1.0 er open-source og vil på sigt integreres i samtlige Windows 10 versioner, lyder det. Samtidig vil it-administratorer kunne benytte gruppepolitiker.

Vil du afprøve eller arbejde med Winget kan du hente programmet ved at følge dette link.

Alternativt kan open-source koden hentes via Github på programmets side.
Premium
Sådan får du innovationen til at blomstre i din virksomhed: "Det bliver gjort forkert i 90 procent af tilfældene"
For at ramme plet med digitale løsninger er innovation afgørende, og det flyvske begreb er noget, der bør gribes systematisk an. "Innovation er ikke lig med post-its. Man skal både arbejde med kulturen, tankegangen og værktøjskassen," siger Thomas Ove Rasmussen, innovationsdirektør i Trifork.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.