Artikel top billede

Afgørende nyt fra Intel: Nu er selskabet med på 5G-bølgen - hold derfor øje med disse laptop-komponenter

Nu kan du omsider få en let, slank og stærk Intel-maskine med 5G-opkobling ombord.

Selvom Intel i 2020 afhændede sin 5G-afdeling til Apple, er den mobile netværksteknologi stadigvæk ved at vinde større og større indpas i bærbare maskiner – med eller uden Intels deltagelse.

Derfor er den amerikanske chip-kæmpes seneste udmelding fra den kæmpemæssige it-messe Computex opsigtsvækkende.

Nu er selskabet omsider klar til at integrere 5G-mobilmodems til at assistere sine nyeste laptop-processorer – et træk der giver en del at glæde sig til i de kommende bærbare maskiner.

Kortet kommer i det udbredte M2 tilbehørsformat og er bygget omkring det spritnye '5G Solutions 5000' modul.

For at kunne udnytte det, skal der dog vælges et af de to følgende CPU'er.

To superstjerner

Når du skal ud og købe en ny laptop, skal du holde øje med disse to processor-modeller, som begge vil få en 5G-antenne ombord: Den stærkeste Core i7 1195G7 samt den lidt sløvere, men givetvis også billigere, Core i5-1155G7.

Begge er quad-core processorer bygget ovenpå Intels hurtigste 11. generations Core arkitektur og fremstillet på den strømbesparende 10 nanometer proces.

Den fintunede fremstillingsproces gør samtidig, at i7-modellen bliver den først såkaldte ’U’ processor, der kan ramme vilde 5,0 GHz frekvenser i tynde og lette laptops, hvor processoren får lov til at trække blot 15 watt.

Fælles for dem er, at de ud over 5G-chippen får den stærkeste Iris Xe grafikchip ombord, hvilket skulle give mulighed for at afvikle nyere, ikke alt for krævende spil på tilfredsstillende vis.

Ifølge Intel, vil det især give fordel i spil, hvor Intel påstår, at der ydes mellem 46 og 178 procent højere end den stærke Ryzen 5800 processor fra AMD i udvalgte spil.

Intels PR-materiale kommer til gengæld ikke synderligt ind på, hvordan de hurtigt snurrende processorkerner klarer sig, når større regneopgaver skal klares. Her har AMD med sine konkurrerende seks og otte-kernede processorer en klar fordel i forhold til de fire processorkerner, som Intel tilbyder her.

Bred appel

Intels nye cpu-duo ser allerede nu ud til at være populær hos pc-producenterne, hvor over 250 forskellige modeller med enten den nye i5 eller i7 processor med 5G i sidevognen vil være at finde.
Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.