Artikel top billede

Bog: Byg en virksomhed op om AI – uden milliarder på lommen

Den helt nye bog The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence giver praktiske råd og ideer om, hvordan AI og automatisering styrker forretning og virksomhed.

Gennem mange år var kunstig intelligens mere kunstig end intelligent, og mange tvivlede endda på, at det nogensinde blev til mere end bare en fiks idé.

Men i dag er AI, Machine Learning og selvlærende algoritmer – kært barn har mange navne – i rasende tempo ved at blive integreret del af alt fra industrielle systemer og ERP til smartphones og forbrugerservices.

I den helt nye The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence giver investoren Ash Fontana en lang række praktiske råd om, hvordan man i praksis anvender AI og automatisering til at styrke forretning og virksomhed.

For ganske vist er de mest kendte AI-drevne virksomheder milliardforretninger som Facebook, Amazon, Microsoft, IBM og Google.

Men teknologien er blevet så tilgængelig og billig, at helt almindelige SMV’er og startups sagtens kan være med, og i bogen forklarer Fontana hvordan.

En af pointerne er, at teknologien ikke gør det alene. Der skal stadig være styr på de underliggende data.

Ligeledes skal man være opmærksom på, hvad man beder sin AI om. For ellers får man let resultater, man ikke rigtig kan bruge til noget.

Hvilket skaberne af supercomputeren i The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy jo lærte på den hårde måde, da den efter 7,5 millioner års arbejde konstaterede, at meningen med det hele var 42.

Endelig er det afgørende at forberede det hold af medarbejdere, der skal arbejde med AI, så man maksimerer værdien af deres indsats og sørger for, at de bruger tid og ressourcer optimalt.

Dette og meget andet kan man læse mere om i The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence, der har fået en hel del gode skudsmål med på vejen.

Blandt andet fra den tidligere Google-topchef Eric Schmidt, der mener at ”[…] Ash Fontana provides not only a comprehensive framework for understanding AI, but also practical advice for developing an ‘AI-First’ mindset.”

Titel: The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence / Forfatter Ash Fontana




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere