Artikel top billede

Bog: Byg en virksomhed op om AI – uden milliarder på lommen

Den helt nye bog The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence giver praktiske råd og ideer om, hvordan AI og automatisering styrker forretning og virksomhed.

Gennem mange år var kunstig intelligens mere kunstig end intelligent, og mange tvivlede endda på, at det nogensinde blev til mere end bare en fiks idé.

Men i dag er AI, Machine Learning og selvlærende algoritmer – kært barn har mange navne – i rasende tempo ved at blive integreret del af alt fra industrielle systemer og ERP til smartphones og forbrugerservices.

I den helt nye The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence giver investoren Ash Fontana en lang række praktiske råd om, hvordan man i praksis anvender AI og automatisering til at styrke forretning og virksomhed.

For ganske vist er de mest kendte AI-drevne virksomheder milliardforretninger som Facebook, Amazon, Microsoft, IBM og Google.

Men teknologien er blevet så tilgængelig og billig, at helt almindelige SMV’er og startups sagtens kan være med, og i bogen forklarer Fontana hvordan.

En af pointerne er, at teknologien ikke gør det alene. Der skal stadig være styr på de underliggende data.

Ligeledes skal man være opmærksom på, hvad man beder sin AI om. For ellers får man let resultater, man ikke rigtig kan bruge til noget.

Hvilket skaberne af supercomputeren i The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy jo lærte på den hårde måde, da den efter 7,5 millioner års arbejde konstaterede, at meningen med det hele var 42.

Endelig er det afgørende at forberede det hold af medarbejdere, der skal arbejde med AI, så man maksimerer værdien af deres indsats og sørger for, at de bruger tid og ressourcer optimalt.

Dette og meget andet kan man læse mere om i The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence, der har fået en hel del gode skudsmål med på vejen.

Blandt andet fra den tidligere Google-topchef Eric Schmidt, der mener at ”[…] Ash Fontana provides not only a comprehensive framework for understanding AI, but also practical advice for developing an ‘AI-First’ mindset.”

Titel: The AI-First Company: How to Compete and Win with Artificial Intelligence / Forfatter Ash Fontana
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere