Artikel top billede

(Foto: Jesper Lisby)

Apple klar med privacy-forbedringer til Airtags: Android-app er lige på trapperne

En ny opdatering til Apples Airtags skal gøre det sværere at misbruge det nye produkt til stalking.

Apple lancerede tidligere på året produktet Airtags, der skal gøre det lettere for brugerne at finde glemte ting og sager.

Men desværre kan produktet også misbruges til at overvåge andre folk, men det vil Apple nu gøre sværere.

Derfor er den amerikanske tech-gigant nu på vej med en opdatering til produktet.

Det skriver amerikanske Cnet.

Justerer på advarsler

Med den kommende opdatering vil Apple justere på den tid, hvor Airtags skal være adskilt fra sin ejer, før at den begynder at udsende en lyd.

For Airtags er allerede designet til at udsende en lyd, hvis der er en risiko for, at de bliver brugt til at overvåge andre.

Indtil nu har der skulle gå mindst tre dage, før at enheden begyndte at udsende lyden, men Apple ændrer med opdateringen således, at Airtags i fremtiden vil begynde at udsende lydene på tilfældige tidspunkter i et vindue på mellem otte og 24 timer efter, at de har været adskilt fra deres ejere.

Android-app er på vej

Airtags har desuden en indbygget funktion, der betyder, at iPhone-ejere modtager en notifikation, hvis der er et uidentificeret Airtag i nærheden af dem.

Det skal forhindre, at folk eksempelvis placerer et Airtag i deres taske for at overvåge dem.

Men indtil nu har der ikke eksisteret en lignende funktion, der kan advare Android-ejere.

Apple oplyser dog nu, at selskabet senere på året vil lancere en Android-app, der vil kunne advare folk, hvis de bliver overvåget af et Airtag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere