Artikel top billede

(Foto: Nick Knupffer)

Google gør kæmpe fremskridt i super komplekst chipdesign: AI-system klarer opgaven på under seks timer

Kunstig intelligens udviklet af Google har gjort et kæmpe fremskridt inden for komplekst chipdesign, som normalt tager måneder. AI-systemet klarer det hele på under seks timer. Google regner også med, at det vil resultere i endnu hurtigere og bedre AI-chips.

Chipdesign en en uhyre kompleks opgave, som det normalt tager ingeniører udstyret med specialdesignede softwareværktøjer måneder at udføre.

Men det regnestykke har Google-udviklet kunstig intelligens vendt grundigt op og ned på. Google hævder, at gigantens såkaldte ‘deep reinforcement-learning’-system kan klare opgaven på under seks timer. Det skriver The Register.

Ifølge Google vil det også betyde, at AI-chips fremover bliver både hurtigere og bedre.

Chipdesign handler om at bestemme indretningen af en chip - altså placeringen af CPU, GPU, cache og så videre samt de tilhørende elektriske forbindelser. Og designet har selvsagt enorm betydning for chippens ydelse og strømforbrug.

Ifølge The Register har Google allerede brugt det nye chipdesign-system til næste generation af Googles såkaldte Tensor Processing Unit, som Google bruger til at accelerere neurale netværk i selskabets søgemaskine, Googles public cloud samt de skak- og Go-relaterede systemer AlphaGo og AlphaZero og flere andre projekter.