Artikel top billede

Google gør kæmpe fremskridt i super komplekst chipdesign: AI-system klarer opgaven på under seks timer

Kunstig intelligens udviklet af Google har gjort et kæmpe fremskridt inden for komplekst chipdesign, som normalt tager måneder. AI-systemet klarer det hele på under seks timer. Google regner også med, at det vil resultere i endnu hurtigere og bedre AI-chips.

Chipdesign en en uhyre kompleks opgave, som det normalt tager ingeniører udstyret med specialdesignede softwareværktøjer måneder at udføre.

Men det regnestykke har Google-udviklet kunstig intelligens vendt grundigt op og ned på. Google hævder, at gigantens såkaldte ‘deep reinforcement-learning’-system kan klare opgaven på under seks timer. Det skriver The Register.

Ifølge Google vil det også betyde, at AI-chips fremover bliver både hurtigere og bedre.

Chipdesign handler om at bestemme indretningen af en chip - altså placeringen af CPU, GPU, cache og så videre samt de tilhørende elektriske forbindelser. Og designet har selvsagt enorm betydning for chippens ydelse og strømforbrug.

Ifølge The Register har Google allerede brugt det nye chipdesign-system til næste generation af Googles såkaldte Tensor Processing Unit, som Google bruger til at accelerere neurale netværk i selskabets søgemaskine, Googles public cloud samt de skak- og Go-relaterede systemer AlphaGo og AlphaZero og flere andre projekter.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.