Artikel top billede

USA klar med ny lov mod Facebook, Apple, Amazon og Google: Baner vejen for at opsplitte selskaberne

Der kan være lovgivning på vej, der går efter en række amerikanske it-giganter. I yderste konsekvens kan amerikanske myndigheder opsplitte selskaberne, hvis loven bliver gennemført.

Amerikanske politikere fra begge store partier er klar med ny lovgivning, der vil ramme amerikanske it-gigante som Apple, Amazon, Google og Facebook.

Den kommende lovgivning skal blandt andet sikre, at én virksomhed ikke må sidde tungt på flere forretningsområder, der kan skabe en interessekonflikt.

Det skriver mediet ZDNet.

Mest aktuelt er der lige nu adskillige sager i både Europa og USA mod Apples App Store. Her lyder anklagerne, at Apple sidder for tungt på adgangen til app på sine egne smartphones.

Lovgivningen fra USA kan samtidig give mulighed for, at de amerikanske myndigheder i yderste konsekvens får mulighed for at splitte de største it-selskaber op.

Google bliver specifikt nævnt i lovforslaget, der altså endnu ikke er blevet vedtaget endnu. Her skriver politikerne bag lovforslaget, at en søgemaksine ikke skal have mulighed for at eje en videotjeneste, som den også kan favorisere i sine egne søgeresultater.

I lovforslaget fremgår det dog, at det kun vil have begrænset effekt på den amerikanske it-industri. Politikerne bag loven mener således, at reglerne kun ville have sat en stopper for få handler i løbet af de seneste 10 år.

Opsplitning har de største it-gigant har været en diskussion i årevis. Men nu ser de amerikanske lovgivere altså ud til at være på vej med muligheden.Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Whitepaper: Sådan kobler du kunstig intelligens på forskningen
Målrettet anvendelse af AI og High Performance Computing skyder genvej til indsigt i store mængder rå data og – i sidste ende – gennembrud i forskning og udviklingsarbejde.