Artikel top billede

USA klar med ny lov mod Facebook, Apple, Amazon og Google: Baner vejen for at opsplitte selskaberne

Der kan være lovgivning på vej, der går efter en række amerikanske it-giganter. I yderste konsekvens kan amerikanske myndigheder opsplitte selskaberne, hvis loven bliver gennemført.

Amerikanske politikere fra begge store partier er klar med ny lovgivning, der vil ramme amerikanske it-gigante som Apple, Amazon, Google og Facebook.

Den kommende lovgivning skal blandt andet sikre, at én virksomhed ikke må sidde tungt på flere forretningsområder, der kan skabe en interessekonflikt.

Det skriver mediet ZDNet.

Mest aktuelt er der lige nu adskillige sager i både Europa og USA mod Apples App Store. Her lyder anklagerne, at Apple sidder for tungt på adgangen til app på sine egne smartphones.

Lovgivningen fra USA kan samtidig give mulighed for, at de amerikanske myndigheder i yderste konsekvens får mulighed for at splitte de største it-selskaber op.

Google bliver specifikt nævnt i lovforslaget, der altså endnu ikke er blevet vedtaget endnu. Her skriver politikerne bag lovforslaget, at en søgemaksine ikke skal have mulighed for at eje en videotjeneste, som den også kan favorisere i sine egne søgeresultater.

I lovforslaget fremgår det dog, at det kun vil have begrænset effekt på den amerikanske it-industri. Politikerne bag loven mener således, at reglerne kun ville have sat en stopper for få handler i løbet af de seneste 10 år.

Opsplitning har de største it-gigant har været en diskussion i årevis. Men nu ser de amerikanske lovgivere altså ud til at være på vej med muligheden.