Artikel top billede

Storstilet analyse: Over halvdelen af DDoS kommer fra 50 it-virksomheder

It-virksomheden Nokia har kortlagt, hvor store dele af klodens DDoS angreb kommer fra.

Igennem de seneste 15 måneder, er antallet af såkaldte DDoS-angreb, hvor sider og tjenester lægges ned af ondsindede overbelastninger af systemet, steget med op til 50 procent.

Og bag disse angreb er et netværk på mindre end 50 hosting-virksomheder. Det gælder både når DDoS-trafikken måles på volumen og frekvens.

Det erfarer det finske it-infrastruktur virksomhed Nokias igennem sit ’Deepfield’ overvågningsystem i en ny rapport.

Her bemærker virksomheden også, at mængden af DDoS trafik er mere end fordoblet i perioden før de første corona-relaterede nedlukningen i januar 2020 (1,5 terabyte per sekund) og frem til maj 2021, hvor DDoS-trafiken kulminerer ved over 3,0 terabyte per sekund.

Frygter en bølge af corona-relaterede angreb

Nokias rapport kommer ovenpå en undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Proofpoint, hvor mere end tusinde ud af 1.400 it-sikkerhedschefer på globalt plan, siger at de frygter at blive ramt af et ødelæggende cyberangreb i de kommende 12 måneder.

Mere end halvdelen af de adspurgte, oplyser også, at de i år frygter mere for konsekvenserne af et cyberangreb end de gjorde i fjor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Efter kæmpeinvestering: Danske Dixa skal firdoble antallet af udviklere
På halvandet år skal det unge it-selskab Dixa firdoble holdet af produktudviklere fra 75 til 300. Sådan lyder ambitionen hos det danske selskab, der netop har modtaget en kapitalindsprøjtning på 660 millioner kroner.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.