Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Storstilet analyse: Over halvdelen af DDoS kommer fra 50 it-virksomheder

It-virksomheden Nokia har kortlagt, hvor store dele af klodens DDoS angreb kommer fra.

Igennem de seneste 15 måneder, er antallet af såkaldte DDoS-angreb, hvor sider og tjenester lægges ned af ondsindede overbelastninger af systemet, steget med op til 50 procent.

Og bag disse angreb er et netværk på mindre end 50 hosting-virksomheder. Det gælder både når DDoS-trafikken måles på volumen og frekvens.

Det erfarer det finske it-infrastruktur virksomhed Nokias igennem sit ’Deepfield’ overvågningsystem i en ny rapport.

Her bemærker virksomheden også, at mængden af DDoS trafik er mere end fordoblet i perioden før de første corona-relaterede nedlukningen i januar 2020 (1,5 terabyte per sekund) og frem til maj 2021, hvor DDoS-trafiken kulminerer ved over 3,0 terabyte per sekund.

Frygter en bølge af corona-relaterede angreb

Nokias rapport kommer ovenpå en undersøgelse fra it-sikkerhedsfirmaet Proofpoint, hvor mere end tusinde ud af 1.400 it-sikkerhedschefer på globalt plan, siger at de frygter at blive ramt af et ødelæggende cyberangreb i de kommende 12 måneder.

Mere end halvdelen af de adspurgte, oplyser også, at de i år frygter mere for konsekvenserne af et cyberangreb end de gjorde i fjor.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere