Artikel top billede

Den originale kildekode til www sættes til salg på auktion: Bud begynder ved blot 1.000 dollar

Tim Berners-Lees originale kildekode til World Wide Web bliver i næste uge sat salg hos det britiske auktionshus Sothebys.

Er du villig til at betale, kan du nu blive ejer af den originale kildekode, der ligger til grund for hele internettet, World Wide Web.

Kildekoden, som blev skrevet af britiske Tim Berners-Lee i 1989, er nemlig blevet udbudt til salg af det britiske auktionshus Sothebys.

Opfindelsen af WWW regnes i dag for at være en af de vigtigste opfindelser i nyere tid og regnes for at være lige så afgørende for verdens udvikling som opfindelsen af trykpressen i det 15. århundrede.

Kildekoden sælges hos Sothebys som en blockchain-baseret NFT [non-fungible token, red], der gør, at dens oprindelse kan spores helt tilbage til oprindelsen.

Hertil medfølger et dokument underskrevet af Tim Berners-Lee samt en plakat med den fulde kildekode påtrykt.

Tim Berners-Lee meddeler, at det virker helt naturligt at sælge kildekoden som NFT, som er blevet digitalt verificeret og underskrevet af ham selv.

Filen med kildekoden, som bliver udbudt, består af 9.555 linier. De inkluderer implementationer af de tre sprog og protokoller, som Tim Berners-Lee har opfundet, nemlig HTML, HTTP og URL.

Det står iøvrigt for henholdsvis Hypertext Markup Language, Hypertext Transfer Protocol og Uniform Resource Identifiers.

Tim Berners-Lees WorldWideWeb-applikation blev iøvrigt skrevet i Objective C på en computer fra NeXT, som var det selskab, som Steve Jobs grundlagde efter han var blevet fyret fra Apple.

Auktionen åbner onsdag i næste uge og løber en uge frem. Buddene åbner ved 1.000 dollar - blot godt 6.000 kroner.

Du finder auktionen hos Sotheby’s her.
Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.