Artikel top billede

Unit IT forbereder en større investering i hovedstadsområdet, oplyser selskabets direktør Mark Frihagen.

Fynske Unit IT forbereder stor satsning i København: “Vi skal have en ny lokation og ansætte flere kolleger“

Den danske it-leverandør Unit IT forbereder en større oprustning øst for Storebælt. Det kommer til at føre til en ganske signifikant ekspansion i medarbejderstaben, fortæller selskabets administrerende direktør, Mark Frihagen.

Det fynske it-virksomhed Unit IT vil i løbet af det kommende år ekspandere i hovedstadsområdet.

Det oplyser selskabets topchef Mark Frihagen i et interview med Computerworld.

“Vi har en ambition om ekspandere i det indeværende finansår, og her vil en af de store investeringer være, at vi skal opbygge en større organisatorisk enhed i hovedstadsområdet,” siger han.

Skal ansætte flere

Ekspansionen får ifølge Mark Frihagen den konsekvens, at selskabet skal ansætte flere folk i både salgs- og specialist-roller.

I dag har Unit IT 90 ansatte, hvor af de fleste er ansat i selskabets afdelinger i Middelfart, Aarhus og Kolding.

“Men nu skal vi have en ny lokation og ansætte flere kolleger,” siger Mark Frihagen og uddyber:

“Målet er, at vi i løbet af de næste par år skal op og være 20 nye ansatte i Østdanmark, og når man tænker på, at vi i dag er 90 ansatte, så er det en ganske signifikant ekspansion.”

Vil tættere på sjællandske kunder

Det nye kontor skal sikre, at Unit IT kommer tættere på selskabets eksisterende kunder på Sjælland.

Mark Frihagen forklarer, at selskabet på det seneste har landet flere store kunder med hovedsæde i Københavns-området.

Men han vurderer også, at det nye kontor vil stille selskabet endnu bedre i kampen om nye kunder på Sjælland.

Unit IT har endnu ikke skrevet under på en lejekontrakt, men Mark Frihagen oplyser, at selskabet inden for den nærmeste fremtid skal lægge sig fast på en lokation.

“Det bliver nok ikke inde i centrum af København. Jeg forestiller mig, at det bliver ude i en forstad. For os er der også nogle krav i forhold til infrastruktur, der gør, at det skal være let at komme i bil,” siger han.

Tæt på universiteterne

I fjor åbnede Unit IT et nyt kontor i Aarhus N, og Mark Frihagen forklarer, at målet med de nye kontorer i landets to største byområder ikke alene er at kommer tættere på kunderne.

Det handler også om at komme tættere på arbejdskraften, hvor især den unge og højtspecialiserede arbejdskraft er centreret om de store universitetsbyer.

“Det er et faktum, som vi bliver nødt til at forholde os til og agere på, og det er helt sikkert også en del af bevæggrunden for, at vi valgte at flytte i nye og mere attraktive rammer i Aarhus. Det er både fakta, som vi forholder os til, og noget som vi også bliver nødt til at agere på,” siger han.